20. januar 2021
Hvidsø er en bademulighed i weekendens varme vejr, selvfølgelig under skyldig hensyntagen til afstandsregler og så videre. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
Hvidsø er en bademulighed i weekendens varme vejr, selvfølgelig under skyldig hensyntagen til afstandsregler og så videre. Foto: Nikolaj Kennov Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To badesøer kan bruges til en kølig dukkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To badesøer kan bruges til en kølig dukkert
Ringsted - 07. august 2020 kl. 20:46
Af Anne Wandahl

Søerne i Ringsted Kommune har fem badesteder, men ikke alle kan bruges til en tur til stranden i weekendens ventede hedebølge.

arrow Læs også: Hop bare i søbølgen den blå - bakterierne er væk

En tur kan stadig godt foregå til badestranden ved Haraldsted Lillesø langs Holbækvej i Ringsted, men man må afstå fra at hoppe i bølgen den blå.

Det gælder også i Gyrstinge Sø. Begge steder har Ringsted Kommune nu i et par ugers tid frarådet badning på grund af algevækst. Sådan er det endnu.

- Jeg har ikke ændret på, at der frarådes badning i Lillesøen og Gyrstinge Sø, der er stadig for mange alger, og der er risiko for, at der er tale om såkaldte blågrønne alger i Lillesøen, siger hydrogeolog Michelle Kappel fra Ringsted Kommune.

Hvis man trænger til afkøling i søvand, er der dog råd at hente.

- Man kan stadig bade i Haraldsted Langesø og Hvidsø i Jystrup. Det kan eventuelt kombineres med en frisk gåtur på Oplevelsesstien, siger Michelle Kappel.

I Langesøen kan man både bade fra det gamle traktørsted i Vrange Skov og fra broen ved Ejlstrupvej en lille kilometers penge fra roklubbens klubhus.

I Jystrup finder man Hvidsø langs en trampesti fra Skjoldenæsvej lidt væk fra Søholmskolen.

Uanset hvad gælder både coronareglernes afstandskrav og badereglerne alle steder.

Hvis man ikke kan se sine tæer, når man står i vand til knæene, skal man skynde sig ind på land igen.

Hvis der er kraftigt skum på søvandet, kan det være tegn på algeopblomstringer. Så skal man selvfølgelig også holde sig ude af vandet. Det gælder også børn og dyr.

Alger er noget skidt, men selve vandkvaliteten er fin.

Sommerens målinger af badevandet viser på en enkelt undtagelse nær, at både colibakterier og enterokokker findes i så lave mængder, at vandet har grønne smileyer alle vegne.

Tilbage i juli målte kommunens vandmålerfirma, Eurofins, dog en stor mængde fækale bakterier i en enkelt prøve fra Haraldsted Lillesø. Det var dog en enlig svale. Bare tre dage senere blev der taget en kontrolmåling, og her var alt i orden igen, fortæller Michelle Kappel.

arrow Forbudsramt badesø har det bedre
13. august 2020 kl. 12:49 Opdateret: kl. 12:49
arrow Kommune forbyder badning i sø
10. august 2020 kl. 13:20 Opdateret: kl. 13:20
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk