16. januar 2019
Heldigvis blev den gamle bygning reddet. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Heldigvis blev den gamle bygning reddet. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teknikere: Her er årsagen til brand på Sørup Herregaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknikere: Her er årsagen til brand på Sørup Herregaard
Opdateret 09. august 2018 kl. 15:02
Ringsted - 09. august 2018 kl. 14:16
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var efter alt at dømme en gryde med rygende olie, var årsag til, at en brand opstod i køkkenet i hovedbygningen på Sørup Herregaard ved Ringsted. Sådan lyder den dugfriske konklusion fra politiets brandteknikere, efter de i dag har afsluttet en undersøgelse af brandstedet sammen med eksperter fra Dansk Brandteknisk Institut.

arrow Læs også: Mor og søn så magtesløse til da historisk herregård brændte

- Det er overvejende sandsynligt, at det en gryde med rapsolie stående på et tændt komfur, der er årsag til branden. Det er det, de vil skrive i deres redegørelse, oplyser informationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Marti Bjerregaard, der netop har modtaget oplysningerne, til DAGBLADET Ringsted.

- Så kan du spørge, hvorfor efterlader man en gryde på et tændt komfur, og dét mangler vi at få svar på. Der arbejder to kokke, og den ene har vi snakket med. Men den anden er rejst på ferie. Ham skal vi tale med, når han kommer hjem. Måske var der manglende tilsyn, siger Marti Bjerregaard.

Han tilføjer, at der er gasblus i køkkenet. Man kunne se på kontakterne, om der var tændt eller slukket for gastilførslen.

Ud fra de vidneudsagn, man allerede har, tyder det på, at gryden med den brandvarme olie, er eneste nærliggende forklaring på branden.

- At man efterlader brandvarm olie i en gryde på et tændt komfur, er ikke et entydigt spor, men hvis det er eneste spor, er det en anden sag.

Kokken, der ikke er rejst på ferie, har også ud fra sine iagttagelser peget på gryden.

- Hvorfor der ikke blev holdt øje med den gryde, og om der var nogen til stede, ved vi ikke, men det tyder på, at der ligger uagtsomhed bag hændelsen. Meget mere præcist kan vi ikke komme det på nuværende tidspunkt, siger Martin Bjerregaard.

Branden opstod søndag eftermiddag ved 16-tiden. Midt- og Sydsjællands Brand og Redning var hurtigt til stede, og det lykkedes at få slukket branden med begrænsede skader.

arrow Brand på Sørup Herregård
05. august 2018 kl. 17:00 Opdateret: kl. 14:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk