21. oktober 2018
Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag på skole har været utæt i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag på skole har været utæt i fem år
Opdateret 12. december 2017 kl. 16:31
Ringsted - 12. december 2017 kl. 16:29
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der herskede en udbredt ærgrelse i byrådssalen i Ringsted mandag aften, da lokalpolitikerne skulle sige ja til, at det utætte tag på bygning 4 på Byskovskolen, afdeling Benløse kan blive udskiftet hurtigst muligt.

Prisen på udskiftningen af det 6200 kvadratmeter store tag bliver lige godt 10,5 millioner kroner, og pengene findes ved at overføre penge fra den afsatte pulje til vedligeholdelsesefterslæb på skoler i 2019.

Der er dermed kun 4,8 millioner kroner tilbage i den pulje til nødvendige vedligeholdelsesudgifter i 2019. Garantien på det eksisterende tag udløb i 2016, og det hjalp ikke på politikernes humør.

- Det er ærgerligt, at vi må tage pengene fra puljen i 2019. Jeg er bange for, at det er skruen uden ende, for vi er nu langt fremme i tiden. Vi må indse, at vi har et kæmpe efterslæb på vedligeholdelsen, og det er nok ikke den sidste skole, der får behov for pludselig opstået vedligeholdelsesarbejde. I denne sag er det bare ekstra surt, at hullerne i taget ikke blev opdaget, mens garantien fortsat var gældende, påpegede Mette Ahm-Petersen (S)

Ifølge Konservatives Finn Andersen, der er skolelærer på Byskovskolen, har der dog været god mulighed for at skride ind i tide.

- De sidste fem til seks år har det været nødvendigt at sætte spande op inden for, når det har regnet kraftigt, berettede han.

Det fik flere politikere til at hæve stemmen.

- Jeg bliver arrig, når jeg hører, at unge mennesker har rendt rundt på taget og gjort hullerne større. Og jeg får fnidder, når jeg hører, at hullerne har været kendt længe, sagde løsgænger Kisser Franciska Lehnert.

Og Venstres afgående formand for Plan- og Boligudvalget Per Roos fulgte op:

- Jeg er chokeret over at høre, at man har kendt til hullerne i fem til seks år. Hvorfor er der ikke nogle, der har sagt noget?

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk