15. december 2017
Kværkeby Fuglereservat har eksisteret i omkring 40 år og blev grundlagt af Gunner Goddik, der i dag er æresmedlem af foreningen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Kværkeby Fuglereservat har eksisteret i omkring 40 år og blev grundlagt af Gunner Goddik, der i dag er æresmedlem af foreningen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for Fugelereservat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for Fugelereservat
Ringsted - 11. april 2017 kl. 13:22
Af Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Kværkeby Fuglereservats Venner har nu et medlemstal på over 400. Sidste år kom der 51 nye medlemmer til svarende til 13 procent. Det er det højeste antal nye medlemmer foreningen har fået i løbet af et år. Interessen for foreningen er løbende vokset siden stiftelsen i 2009, og hvert eneste år har de ifølge formanden Jon Feilberg sat ny rekord for antallet af tilkomne medlemmer.

- Vi reklamerer ikke rigtigt, så det er gået fra mund til mund, fortæller han.

En del af medlemmerne er fuglefotografer, der kommer fra store dele af Sjælland for at spotte og forevige fuglene i reservatet. Det kan dog kræve en vis tålmodighed at få øje på nogle af arterne:

- Isfuglen hører man for eksempel ofte, men den er svær at få øje på. Er man heldig at få fotograferet den, så har det været en god dag, siger Jon Feilberg.

Selv sætter han pris på den ro, det giver ham at færdes i reservatet.

- Naturen giver ro i en stresset hverdag. Man føler sig tæt på naturen. Og fuglene er både smukke, sjove og overraskende, siger han.

Sædvanligvis skal man være medlem af Kværkeby Fuglereservats Venner for at færdes i området, men foreningen afholder også arrangementer, der er åbne for offentligheden. Blandt andet er der senere i april et foredrag om reservatets historie og i maj en guidet nattergaletur.

Foredrag om reservatets historie og opbygning holdes tirsdag den 18. april klokken 18.30-20.30.

Guidet nattergaletur, onsdag den 10. maj klokken 19-21. Begge dage er der mødested ved parkeringspladsen, Bjergvej 77, Kværkeby.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk