29. september 2021
Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spændte ryttere kæmper ved DM i dressur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Spændte ryttere kæmper ved DM i dressur
Ringsted - 31. juli 2021 kl. 10:32
Af Alexandra Pedersen

I henholdsvis 2010, 2011 og 2013 var det Nanna Skodborg og Cathrine Dufour, som lige nu er til OL i Japan, der stod på podierne i kategorierne junior og youngrider ved DM i dressur i Ringsted.

Fredag er det Anders Uve Sjøbeck Hoeck på 18 år, der gør sig klar bag banerne på pladsen ved Ringsted Sports Rideklub.

- Jeg er spændt, men ikke nervøs - endnu. Det kommer nok, fortæller han, mens han griner en smule, og tilføjer, at han glæder sig.

Anders Uve Sjøbeck Hoeck har de sidste to år vundet guld i DM i kategorien junior, men i år rider han som youngrider.

- Det er jo lige kategorien over, så det giver selvfølgelig lidt ekstra pres, men jeg håber da på nogle gode ture og så kunne en medalje da være rart. Det tror jeg da også er forventeligt, men nogle gange er de andre jo bare lidt bedre, og så må man nikke anerkendende til det.

Da vi møder ham foran hestestalden, er han ved at gøre sig klar til at ride de indledende runder i DM-kategorien. Før hestene kan konkurrere skal de befinde sig i specielt opstillede stalde, som er plomberet inden ankomst. Efter ankomst til pladsen, er det kun rytteren selv, der må ride på hesten, og de skal igennem en længere opvarmning, inden de prøve-rider banerne udenfor.

Har reddet hele sit liv
De teknisk delegerede fra Dansk Ride Forbund ser til, at dette sker på ordentlig vis fra kanten af opvarmningsbanen med en kop kaffe i hånden. De holder samtidig øje med at stævnet generelt forløber som det skal og efter reglerne, hele weekenden.

Anders Uve Sjøbeck Hoeck, som er en del af Blue Hors Talent, har reddet hele sit liv på sine forældres gård, og fortæller at han ikke kan huske, at han ikke har reddet. Men han har om nogen også fået det ind med modermælken, da begge hans forældre også rider og sammen driver salgs- og træningscenter Hesselhøj Hestecenter på Fyn.

De heste, han har med denne weekend, er heller ikke hans egne, det er nogle, han har i ridning for andre, som han bliver betalt for at træne for dem.

- Mine forældre lever af at træne og ride heste for andre, så jeg er jo bare ansat hos dem, fortæller han.

Brit Beck, som er med til at arrangere stævnet, fortæller, at hestene, der bliver reddet dressur på, koster lige fra 100.000 kr. op til 5 millioner.

Leif Tørnblad er overdommer ved stævnet i weekenden, og har tidligere dømt både OL, VM og EM, og jeg fanger ham midt i hans frokost for at høre, hvad han især lægger mærke til når han dømmer rytterne.

- Det vigtigste er, at der er tre rene gangarter, og det, der så adskiller den gode præsentation fra den lidt mindre gode præsentation, er, om de har evner til at samle sig og bære sig, og det ser man i overgange og i sidebevægelserne.

Han fortæller også, at de ryttere, der er her, de sidder godt og de rider godt. »Standarden er generelt god her,« fortæller han, og tilføjer, at han lige har dømt en indledende runde, hvor der var 15 ud af i alt 30 ryttere på banen i den kategori.

- De, der ligger lavest, behøver ikke være sådan meget kede af det, fordi der er rimelig god kvalitet blandt dem alle sammen, siger han, og tilføjer, at tre ud af de 15 har fået over 70 procent i scoren af ham, og det er »sådan rimelig fint.«

DM bliver afgjort i kategorierne junior og youngrider henholdsvis lørdag og søndag.

Brit Beck fortæller, at præmien til et dressurstævne er æren.

Det er gratis for tilskuere at overvære stævnet hos Team Cabe på Ejlstrupvej 121 hele weekenden.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk