15. august 2020
Direktør for Ringsted Sommerspil, Kim Helmer Andersen, og produktionsleder, Rasmus Thorup, er begge gamle sommerspillere og har været to af hovedkrafterne bag traditionens tilbagevenden. Foto: Victor Viemose
gallery icon

Se billedserie

Direktør for Ringsted Sommerspil, Kim Helmer Andersen, og produktionsleder, Rasmus Thorup, er begge gamle sommerspillere og har været to af hovedkrafterne bag traditionens tilbagevenden. Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerspil tæt på at melde udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerspil tæt på at melde udsolgt

Med mere end 500 solgte billetter og én udsolgt forestilling ud af fire tegner det til at blive en succesfuld tilbagevenden for Ringsted Sommerspil.

Ringsted - 13. august 2019 kl. 13:53
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 11 års ventetid kan man i denne uge atter opleve Ringsted Sommerspil ved Sct. Bendts Kirke. Den traditionsrige teaterforestilling fandt sted hver sommer i Klosterlunden i 28 år, men måtte stoppe i 2008 grundet manglende kommunal støtte. Nu er sommerspillet tilbage takket være frivillige kræfter.

Torsdag, fredag og lørdag i denne uge kan man således opleve forestillingen 'Svend, Knud og Valdemar' og ved samme lejlighed besøge den tilhørende markedsplads, hvor der sælges alt fra pileflet til honning. Derudover vil der være musik fra Midtsjællands Spillemandslaug og specielle øl fra Dagmar Bryggeriet.

Den lokale publikumsinteresse for det tilbagevendte sommerspil er mildest talt stor. Med få dage til premieren kan Ringsted Sommerspil melde om mere end 500 solgte billetter ud af 700 og et udsolgt show fredag samt to næsten udsolgte shows torsdag og lørdag aften. Det oplyser produktionsleder Rasmus Thorup til DAGBLADET.

Sammen med blandt andre direktør for Ringsted Sommerspil, Kim Helmer Andersen, har han været med til at tage initiativ til genkomsten.

- Vi var en gruppe gamle sommerspillere, som havde gået og savnet denne her tradition. Der har været tilløb til en genoplivning et par gange over de her ti år, men det er først nu, at alt har flasket sig, siger Rasmus Thorup.

Ironisk meta-skuespil

På græsplanen mellem Torvet og Sct. Bendts Kirke er forberedelserne til sommerspillet i de her dage i fuld gang, og der bliver arbejdet i døgndrift for at få scene, telt og markedsplads klar til premieren torsdag klokken 19.30.

Mandag aften havde skuespillerne første gennemspilning af stykket på den nyopsatte scene.

Stykket, som de mere end 500 publikummer kan opleve er 'Svend, Knud og Valdemar' fra 1887, der er en komedie og et meta-skuespil, hvor man følger et teaterholds mislykkede genopførelse af slaget ved Grathe i 1146.

- Det er parodi på glorificeringen af dansk vikingetid og dansk selvtiltrækkelighed i den periode. Det er nok ét af de mest sete dansk-skrevne teaterstykker gennem tiden. Det har et niveau af ironi og sarkasme, som man ikke havde set mage på den tid, siger Rasmus Thorup om stykket.

Både han og Kim Helmer Andersen er udover deres administrative roller også at finde på scenen som skuespillere. Og det er generelt et rutineret hold skuespillere, som publikum vil kunne opleve.

- Vi er alle sammen garvede folk, som instruerer og sparrer med hinanden. Publikum kan godt forvente et teaterstykke på højt niveau, siger Rasmus Thorup.

Retur til rampelyset

For produktionslederen på Ringsted Sommerspil tegner hans medvirken som skuespiller personligt en tilbagevenden til de skrå brædder.

Rasmus Thorup var i 12 år professionel teaterskuespiller, men han trådte ud af rampelyset i 2012 grundet pludseligt opstået sceneskræk.

- Jeg troede aldrig, at jeg skulle stå på en scene igen. Det var blevet en tom fornemmelse. Men jeg er langsomt kommet ind i det igen på frivillig basis, og jeg er blevet bjergtaget af det fællesskab, der er omkring Ringsted Sommerspil, siger Rasmus Thorup.

Ringsted Sommerspil kan opleves torsdag klokken 19.30, fredag klokken 19.30 (udsolgt) og lørdag klokken 13.00 og 19.30. Markedspladsen vil være åben en time før og efter forestillingen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk