19. marts 2019
Meningen med at svømme i 0. klasse er, at børnene skal lære helt grundlæggende færdigheder for at kunne færdes i vandet. Og det har de helt utvivlsomt fået ud af to måneder med projektet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Meningen med at svømme i 0. klasse er, at børnene skal lære helt grundlæggende færdigheder for at kunne færdes i vandet. Og det har de helt utvivlsomt fået ud af to måneder med projektet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små børn kan sagtens lære at svømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små børn kan sagtens lære at svømme
Ringsted - 02. juni 2016 kl. 13:57
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor er det lige, at børn først får svømning i skolen i 4. eller 5. klasse, hvis de nu kan lære det meget tidligere?

Det færdige svar på spørgsmålet kommer frem i 2017. Her slutter et tre-årigt forskningsprojekt mellem Dansk Svømmeunion, Syddansk Universitet og Trygfonden.

De medvirkende kommuner i forsøget har flyttet svømning ned til 1. eller 2. klasse.

Ringsted Kommune har som den eneste flyttet svømning helt ned i 0., fordi mange børn her allerede har gået lidt til svømning, mens de var store børn i børnehaven.

Fire 0. klasser på Valdemarskolen og 0. klasse på Kildeskolen har nu været forsøgssvømmere i to måneder, og konklusionen på skolerne er klar.

- Vi vil meget gerne have, at det fortsætter. Vi begyndte med, at de fleste skulle have svømmevinger og -bælter på, og de fleste holdt sig til bassinkanten. Nu har ingen af dem svømmevinger på, og de svømmer rundt i bassinet, fortæller børnehaveklasselærer Rikke Kaae fra Kildeskolen.

På Valdemarskolen er de voksne heller ikke spor i tvivl om, at børn i 0. får masser ud af at gå til svømning.

- Vi kan se på børnene, at fra forsøgets start til nu har de udviklet sig rigtig meget. De, der havde brug for vandtilvænning, har overvundet vandskrækken, beskriver Merete Svenningvig, børnehaveklasseleder i 0.B.

- Det giver børnene så meget. De får også en motorisk udvikling, som vi ikke kan give dem på landjorden. Vi vil gerne have, at forsøget fortsætter, siger Marianne Fenger, klasselærer i 0.C

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk