30. oktober 2020
Skraldetativet har mange gode funktioner, men også en del knapt så gode. Nu skal kommunen måske se sig om efter et nyt system.
gallery icon

Se billedserie

Skraldetativet har mange gode funktioner, men også en del knapt så gode. Nu skal kommunen måske se sig om efter et nyt system.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skraldestativer ryger tilbage til udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skraldestativer ryger tilbage til udvalg
Ringsted - 05. september 2020 kl. 14:15
Af Ulla Jensen

Ringsted Kommune skal se sig om efter et nyt skraldesystem eller en ny producent, efter den nuværende producent af kommunens cirka 9200 metalstativer med kort frist har opsagt aftalen med Ringsted Kommune.

Begrundelsen er, at skraldestativerne, der særfremstilles til Ringsted Kommune, er for dyre for virksomheden at producere. Virksomheden er ikke interesseret i at genforhandle aftalen.

arrow Læs også: Omstridte skraldestativer duer ikke om tre år - men skattekroner skal bruges til 525 nye

Som en nødløsning havde politikerne i Klima- og Miljøudvalget håbet, man kunne vinde tid ved at indkøbe 525 skraldestativer, som man kunne have på lager, når aftalen udløber om seks eller, i bedste fald, 12 måneder.

Det ville koste den nette sum af 1,8 millioner kroner, men så stod man i det mindste ikke på helt på bar bund, syntes logikken at være.

Men nu skydes den plan i sænk.

Nye oplysninger viser, at producenten ikke som forventet kan fremstille stativerne for 1,8 millioner kroner. Det vil angiveligt blive noget dyrere, hvis det overhovedet kan lade sig gøre at hastefremstille de mange stativer.

- Det har vist sig, at vi har truffet beslutningen på et forkert prisgrundlag, siger formand for Klima- og Miljøudvalget Torben Lollike (R) og erkender, at han endnu engang »må tage skraldet« i og med, sagen skal vurderes på ny.

Ringsted Kommune investerede tilbage i 2013 i det helt unikke skraldesystem, der både skulle være mere funktionelt og skønnere at se på end tilsvarende systemer i andre kommuner.

Men allerede nu kan systemet altså være på vej ud.

arrow Skraldefadæse kan ende med plastspande til landsbyer
16. september 2020 kl. 16:31 Opdateret: kl. 16:25
arrow Byrådsmedlem: En katastrofe at spilde 28 millioner
29. august 2020 kl. 07:45 Opdateret: kl. 21:38
arrow Dyre skraldestativer på lossepladsen efter syv år
29. august 2020 kl. 05:38 Opdateret: kl. 21:21
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk