28. januar 2021
15-årige Noah Hansen, 14-årige Elin Johansen og Zille Jensen kom videre til finalen i holdkonkurrencer i DM i fagene, da de sammen med resten af holdet iscenesatte et escape room med udgangspunkt i Anden Verdenskrig.
15-årige Noah Hansen, 14-årige Elin Johansen og Zille Jensen kom videre til finalen i holdkonkurrencer i DM i fagene, da de sammen med resten af holdet iscenesatte et escape room med udgangspunkt i Anden Verdenskrig.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelever skal dyste i stor konkurrence: Vi skal virkelig være på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever skal dyste i stor konkurrence: Vi skal virkelig være på
Ringsted - 11. januar 2021 kl. 10:17
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Hvis navne som 101tabere eller Ned Træsko ikke siger dig så meget, er det helt okay.

Indtil videre har det nemlig været nærmest agentagtigt hemmeligt, hvad 8. klasse-eleverne på Campusskolen i Ringsted har foretaget sig op til den årlige fagdyst mellem landets udskolingselever DM i fagene, der afholdes virtuelt den 10. februar fra Aalborg.

Hverken 15-årige Noah Hansen eller 14-årige Elin Johansen og Zille Jensen fra 8. årgang på Campusskolen havde forventet at gå videre til finalen. Eller at få pludselig opmærksomhed fra dagspressen for den sags skyld. Men:

- Vi glæder os helt vildt til finalen, lyder det fra sidstnævne piger.

Tidligere vindere af DM i fagene. Foto: Ukendt

Snart skal de op i finalen mod 50 andre hold, der alle skal løse en opgave for et firma på under en time.

Senest var det et såkaldt Escape Room, et slags selskabsspil, hvor det handler om at samarbejde for at slippe ud af et låst rum.

- Det startede egentlig bare med, at vores lærer introducerede for os forløbet. Vi tænkte, det ville være fedt, hvis vi kunne komme i finalen og meldte os, siger Noah Hansen fra team Ned Træsko, der fandt sammen fem af sine klassekammerater i 8.E på dagen, hvor organisationen Danske Skoleelever var ude på Campusskolen og lave workshop med 7. og 8. årgang.

Lidt ligeglade med det

I begyndelsen var Elin og Zille lidt ligeglade med det, for det var egentlig lærerne, der sagde, de skulle.

- Vi havde slet ikke forventet, at vi ville få det så sjovt, som vi gjorde, siger Zille Jensen fra 8.D og team 101tabere, inden Elin Johansen tilføjer:

- Det er jo faktisk ret sjovt at mødes om andet end snak, spil og alt muligt andet. Bagefter kunne vi klappe hinandens skuldre og sige godt gjort, og det giver noget til et venskab.

I et escape room skal man samarbejde om at slippe ud af et låst rum, her et af slagsen i Roskilde. Foto: Thomas Olsen

Bakket op af Børne- og Undervisningsministeriet, kommuner, faglige organisationer og fonde er DM i Fagene landets største konkurrence i skolefag for 7.-9. klasserne, der byder virkeligheden velkommen på skolebænken.

Opgaverne i danmarksmesterskaberne er nemlig udarbejdet i et tæt samarbejde med rigtige virksomheder og skal styrke elevernes evner til at koble skolefag sammen med virkelighedens arbejdsmarked.

rUdover de klassiske skolefag som matematik eller dansk kan eleverne deltage i holdkonkurrencerne, der går på tværs og handler lige så meget om faglige kvalifikationer som sociale evner til at samarbejde.

Langt fra en kedelig skoleopgave

Spørger man Noah Hansen og resten af holdet i Ned Træsko, har det ikke været endnu en kedelig skoleopgave, men både sjovt og givende.

- Jeg synes, det er sjovt at lave sådan noget sammen. Vi skulle virkelig være på, da vi løste opgaven sammen, så det var både hyggelig og rigtigt sjovt, siger Noah Hansen, der sammen med resten af holdet iscenesatte et Escape Room fra Anden Verdenskrig til workshoppen.

Det samme valgte Elin, Zille og resten af deres hold.

- Vi valgte Anden Verdenskrig, hvor vi legede, at vi var en jødisk på flugt. Det var egentlig meningen, at vi skulle rejse igennem Danmark til Sverige. Vi kom på et forkert tysk skib og kom i KZ-lejr, som det så handler om at slippe ud af, siger Zille Jensen entusiastisk.

DM i fagene er langt fra kedelig skolegang, mener eleverne fra Campusskolen, der glæder sig til finalen den 10. februar. Foto: Photobox

Om det fortsat bliver Anden Verdenskrig eller et andet scenarie, eleverne får stukket i hånden til finalen, ved de først på dagen den 10. februar.

Her har både 8.D og 8.E fået fri, så klasserne hjemmefra kan følge finalen på computerskærmen.

- Det er da lidt ærgerligt, at vi ikke alle sammen kommer en tur til Aalborg, men sådan er det. Vi er efterhånden vant til at mødes over computeren, siger Noah Hansen og tilføjer:

- Det er sjovt, for det er nærmest en ny måde at gå i skole på.

Ingen ved, hvad præmien er på forhånd, men Zille, Elin og Noah håber, at den bliver ligesom sidst, der blev afholdt DM i fagene.

- Vi håber, vi vinder en biograftur for hele klassen!

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk