28. marts 2020
Mobibben har i forsøgsperioden haft fire gange så mange besøgende som det andet bibliotekstilbud i landområder, Bogbussen. Mobibben går på skift mellem landsbyerne, og det selvbetjente bibliotek er åbent fra 8-22 hverdag. Den mobile container har i  forsøgsperioden været forskånet for hærværk og indbrudsforsøg.
Mobibben har i forsøgsperioden haft fire gange så mange besøgende som det andet bibliotekstilbud i landområder, Bogbussen. Mobibben går på skift mellem landsbyerne, og det selvbetjente bibliotek er åbent fra 8-22 hverdag. Den mobile container har i forsøgsperioden været forskånet for hærværk og indbrudsforsøg.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebiblioteker kan erstatte Mobibben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebiblioteker kan erstatte Mobibben

Udvidelser af lokale skolebiblioteker kan komme på tale som alternativ til at indkøbe flere mobile biblioteker til landområderne, siger udvalgsformand.

Ringsted - 20. februar 2020 kl. 15:13
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden efteråret 2018 har de fire lokalområder, Bringstrup, Nordrup, Vetterslev og Ørslev haft glæde af Mobibben, der er et mobilt og selvbetjent bibliotek, der i løbet af en måned står en uge i hver by.

Projektet, der blev til med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen, har været en succes i forsøgsperioden, viser en slutevaluering. Således er Mobibben i de fire områder blev brugt fire gange så meget som alternativet, Bogbussen.

Derfor er byrådet i Ringsted positive over for at lade tilbuddet fortsætte. Spørgsmålet er i hvilken form. Det skulle Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag tage stilling til, men en afgørelse er sat på standby, siger udvalgsformand, Daniel Nørhave (O).

De seks landområder, som Mobibben ikke har dækket, har også et behov for en mere permanent biblioteksløsning end Bogbussen, som kommer en time ugentligt i hvert område. Det fortalte en række lokalformænd til DAGBLADET fredag.

Ringsted Kommune har lagt en række forskellige løsningsforslag på bordet. Blandt andet at indkøbe én eller to mobibber mere, som kan dække de resterende lokalområder. Men biblioteksdækningen behøver ikke nødvendigvis at være i form af en mobib, siger Daniel Nørhave.

- Vi besluttede i udvalget at se på, om man i nogle områder, eksempelvis Gyrstinge, kan anvende det lokale skolebibliotek som alternativ til en mobib, siger udvalgsformanden, og tilføjer:

- Der er ikke nogen muligheder, der er lukket ned som det ser ud nu.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk