22. oktober 2019
I aftes mødtes forældrebestyrelser, skoleledere og politikere fra byrådet i en dialog om fremtidens skole i Ringsted Kommune. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

I aftes mødtes forældrebestyrelser, skoleledere og politikere fra byrådet i en dialog om fremtidens skole i Ringsted Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole: 27 procent af de ældste elever er ordblinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole: 27 procent af de ældste elever er ordblinde
Ringsted - 07. december 2018 kl. 14:42
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I jagten på at forstå, hvorfor Vigersted Skoles elever scorer lavere karakterer ved afgangsprøverne end gennemsnittet på både kommune- og på landsplan, har skolen gjort en opsigtsvækkende opdagelse. En nærmere optælling har vist, at 27 procent af eleverne i overbygningen er testet positive for ordblindhed.

arrow Læs også: Folkeskoler er klar til at rykke på mål

- Vi havde en fornemmelse af, at vi havde mange elever, der var udfordret af ordblindhed, og det viste sig at være 27 procent, fortalte viceskoleleder på Vigersted Skole Thomas Kløve Panzio på et møde i Ringsted Skoleforum torsdag aften.

Til sammenligning skønnes der i gennemsnit at sidde 1-2 ordblinde elever i hver folkeskoleklasse.

Den overraskende oplysning har fået Vigersted Skole til at rette et særligt fokus på, hvordan man styrker ordblinde elever, så de er bedre rustet ved både afgangsprøverne og i deres fremtidige studievalg.

På mødet fremlagde samtlige skoler deres bud på, hvordan de arbejder med at implementere de nye skolepolitiske mål i deres virksomhedsplaner.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted fredag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk