5. april 2020
Dario Campeotto var veloplagt og fik hurtigt publikum til at synge med på sine velkendte sange. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Dario Campeotto var veloplagt og fik hurtigt publikum til at synge med på sine velkendte sange. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skønt år i vente for Cafe Ingeborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønt år i vente for Cafe Ingeborg

Spændende år blev skudt i gang med nytårsfest med underholdning af Dario Campeotto.

Ringsted - 11. januar 2020 kl. 04:29
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Café Ingeborg får tilført et ekstra uddannelsestilbud fra 1. august

80-årige Dario Campeotto fik gang i fællessangen, da Café Ingeborg fredag eftermiddag holdt nytårsfest for 130 glade og feststemte borgere i cafeen på plejecenteret Knud Lavard Centret i Ringsted.

Og festlige begivenheder er der i den grad lagt op til i 2020 for det succesrige Ringsted-koncept, hvor særlige medarbejdere blomstrer side om side med det uddannede personale.

Billede

Der var 130 spisende gæster til nytårsfesten. Foto: Jørgen C. Jørgensen


Leder Anne Mikkelsen kunne i sin tale blandt andet fortælle om de spændende udfordringer, som venter fra 31. marts, hvor konceptet »Café Ingeborg på hjul« sættes i gang.

Skal skabe fællesskaber

Til den tid står en madvogn klar til at køre ud og skabe fællesskaber omkring madlavning og fællesspisning rundt omkring i Ringsted Kommune.

Et tre-årigt pilotprojekt, der er blevet muligt på grund af en donation på 2,9 millioner kroner fra Nordea-Fonden.

- Vi har allerede fået en del henvendelser fra forskellige foreninger om arrangementer, hvor de gerne vil have besøg af vores nye madkoncept, siger en forventningsfuld Anne Mikkelsen.

Udover flere henvendelser fra landsbyforeninger har lystfiskerklubben foreslået et arrangement på stranden, hvor dagens fangst bliver tilberedt i den nye food-truck og også Skee-spejderne er klar til et arrangement.

Billede

Der er masser af arbejdsglæde blandt de særlige medarbejdere på Café Ingeborg. Foto: Jørgen C. Jørgensen


- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke bliver en rullende restaurant. Vi er til for at understøtte fællesskaber. Den ene hånd skal hjælpe den anden. Dem, vi kommer ud til, skal være med til at tilberede maden, så vi får glæde af hinandens selskab, siger Anne Mikkelsen.

Hun har ansat kokken Brian Hansen fra Jystrup til projektet. Han har en baggrund som etnolog, og den viden skal bruges til at finde frem til de forskellige behov, der er i de forskellige områder af Ringsted Kommune.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke kun tager imod invitationer fra landområderne. Vi tager også gerne ud til arrangementer i Ringsted og Benløse. Det kunne for eksempel være hos en boligforening, påpeger Anne Mikkelsen.

Lokale råvarer

Café Ingeborg har et ønske om at bruge lokale råvarer, når det er muligt.

Derfor har Anne Mikkelsen indgået et samarbejde med Kirsten Forsingdal og Bjarne Krog på Krogagergård om at dyrke økologiske grøntsager til Café Ingeborg.

Billede

Foto: Jørgen C. Jørgensen


Arbejdet begynder allerede nu, så de første grøntsager kan være til rådighed i løbet af forsommeren.

- Første år bliver et øveår, hvor vi kan få os nogle givtige erfaringer og så vil vi rette konceptet til herefter. Målet er, at det kører videre i kommunalt regi, når fondspengene stopper efter tre år, siger Anne Mikkelsen.

Hun mærker allerede nu, at der er stor interesse for projektet fra andre kommuner.

- Der er flere af vores nabokommuner, som følger os tæt, for de har også en kommunesammensætning med en blanding af by- og landområder. Vi har også fået en henvendelse fra RUC, der gerne vil sende studerende ud og følge vores projekt. De er nysgerrige på, hvordan vi vil gribe det an for at få skabt den samskabelse, som vi håber og tror på, at vi kan opnå med dette projekt, siger Anne Mikkelsen.

Hvis man har lyst til at aftale et arrangement kan man skrive en e-mail til Anne Mikkelsen på adressen: ami@ringsted.dk

Billede

Foto: Jørgen C. Jørgensen


arrow Café Ingeborg får tilknyttet uddannelse med fire linjer
18. januar 2020 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk