16. juni 2021
Overfaldene på fem kvinder i Ringsted og Benløse i august og september skete blandt andet i og ved Lystanlægget. Foto: Jens Wollesen
Overfaldene på fem kvinder i Ringsted og Benløse i august og september skete blandt andet i og ved Lystanlægget. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for serievold og dyremishandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sigtet for serievold og dyremishandling
Ringsted - 13. oktober 2020 kl. 11:44
Af Anne Wandahl

En 79-årig hundelufter er en af fem kvinder fra Ringsted, der helt umotiveret blev overfaldet på gaden af en fremmed voldsmand den 29. august og 2. september. Nu er hendes hund formelt også blevet et offer.

arrow Læs også: Sagen om serievold står stadig i stampe

Politiet har afsluttet efterforskningen mod en 25-årig subsistensløs mand fra Polen, som siden grundlovsforhøret den 12. september har siddet varetægtsfængslet sigtet for de fem overfald på kvinder i Ringsted og Benløse, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard i Midt- og Vestsjællands Politi.

Siden grundlovsforhøret har sigtelserne mod den 25-årige mand hobet sig op. Blandt andet er han sigtet for vold mod en 13-årig dreng i København, en 15-årig dreng i Nykøbing Falster og altså en hund i Ringsted.

- Den 79-årige kvinde luftede hund på Anlægsvej, da hun blev slået og sparket. Gerningsmanden gav desuden hunden et ordentligt los, så den røg cirka to meter ud på kørebanen og hylede voldsomt. Derfor er den 25-årige også sigtet for dyremishandling efter dyreværnsloven, siger Martin Bjerregaard.

Længe i gang

Politiet har lukket efterforskningen. Siden har politiet haft travlt, for meget tyder på, at den mistænkte mand har være langt omkring.

- Han er sigtet for to forhold i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politikreds samt fire sager fra Københavns Politi, oplyser pressetalsmand Martin Bjerregaard.

Det er i udgangspunktet normal praksis, at serieforbrydelser i flere politikredse efterforskes af det første gerningssteds politi.

Efter det princip skulle sagen mod serievolden i Ringsted og Benløse have ligget hos Københavns Politi, for to af sagerne herfra skete allerede i maj, tre måneder før overfaldene i Ringsted.

Det er først kommet frem under efterforskningen, fordi sagen på mange måder er usædvanlig.

At der overhovedet sker umotiveret gadevold mod sagesløse ældre kvinder er i sig selv uhørt sjældent. Dertil kom, at politiet manglede ofre.

Flere af overfaldene på kvinderne blev først anmeldt, efter at politiet havde efterlyst dem blandt andet her på sn.dk og i DAGBLADET Ringsted, og først da stod det klart, at der var tale om en serievoldsmand.

Meget tyder nu også på, at den mistænkte gerningsmand på daværende tidspunkt var forsvundet helt ud af Midt- og Vestsjællands Politikreds, men det er her, at politiet nu har lukket sagen og sendt den videre i systemet.

- Den ligger nu hos anklagemyndigheden til udarbejdelsen af et anklageskrift og afventer blandt andet personundersøgelser, oplyser Martin Bjerregaard.

I grundlovsforhøret i september blev den 25-årige mistænkte mand varetægtsfængslet til den 5. oktober. Fængslingen er nu forlænget til foreløbig den 5. november, siger Martin Bjerregaard.

Det vides ikke, hvordan den 25-årige forholder sig til sigtelserne.

Børn og hund

I de to sager fra den sydlige politikreds er den 25-årige sigtet for vold mod en 15-årig dreng og en 30-årig mand på en burgerbar i Nykøbing Falster foruden vold mod en 73-årig kvinde i et supermarked i samme by.

De fire forhold fra Københavns Politi er vold mod en 13-årig dreng på en metrostation, og et butikstyveri.

Dertil kommer trusler mod en lokomotivfører og i samme omgang en sigtelse for overtrædelse af jernbaneloven ved at gå på banelegemet. De to togforhold stammer helt tilbage fra den 23. maj, altså tre måneder, før de fem kvinder i Ringsted og Benløse blev overfaldet.

Sådan lyder sigtelserne

Anklagemyndigheden er i gang med at udarbejde et egentlig anklageskrift mod den 25-årig mand i sagen om serievold mod kvinder i Ringsted og Benløse.

Han er ikke formelt tiltalt, men sigtet for de fem gadevoldssager samt de øvrige sager, politiet siden september har sigtet ham for.

I kronologisk orden er den 25-årige dermed sigtet for:

23. maj: Københavns Politi: Trusler mod tjenestemand - en lokomotivfører - samt overtrædelse af jernbaneloven ved at gå på banelegemet ved Vesterport Station.

25. august: Københavns Politi: Butikstyveri ved at stjæle flasker med spiritus i et supermarked i Vanløse.

27. august: Københavns Politi: Umotiveret vold mod 13-årig dreng, der blev sparket på benet på en metrostation.

Lørdag den 29. august: Midt- og Vestsjællands Politi:

1: Tinggade cirka klokken 11.30: Vold mod 73-årig kvinde, der sparket på benet/bagdelen af manden, der pludselig rejste sig fra en bænk og sparkede hende.

2: Anlægsvej/Lystanlægget klokken 15-16: Vold mod 96-årig kvinde med rollator, som blev sparket i ryggen af voldsmanden, der indhentede hende bagfra.

3: Anlægsvej/Haraldsvej mellem klokken 16 og 17: Vold mod 79-årig kvindelig hundelufter samt dyremishandling efter dyreværnsloven ved at slå kvinden i ansigtet og på skulderen, fratage kvinden hendes metalstok samt sparke hunden cirka to meter ud på kørebanen, hvor den hylede voldsomt.

4: Kærup Parkvej cirka klokken 19.35: Vold mod 36-årig kvindelig hundelufter, der fik slag mod hovedet og blev sparket.

Onsdag den 2. september: Midt- og Vestsjællands Poltikreds:

Krydset Roskildevej / Nordre Ringvej / Hesteskoen / Holbækvej i Benløse cirka klokken 12.10: Vold mod 76-årig kvindelig cyklist, som blev slået i ryggen, da hun stod ved fodgængerfelt.

Onsdag den 8. september: Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi:

1: Vold mod 73-årig kvinde, som blev slået på armen og i hovedet i et supermarked i Nykøbing Falster.

2: Vold mod 15-årig dreng og 30-årig mand på en burgerbar i Nykøbing Falster.

arrow Vold mod kvinder, børn og hund mangler stadig et anklageskrift
18. november 2020 kl. 06:46 Opdateret: kl. 11:54
arrow Serievoldsmand trådte på den lokale politimands faglige ære
13. september 2020 kl. 00:04 Opdateret: kl. 21:04
arrow Virkeligt mange tip hjalp med at finde den mistænkte for serievold
12. september 2020 kl. 18:19 Opdateret: kl. 18:19
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk