13. juni 2021
Gennem et lillebitte kighul kan man opleve Maria Meinilds kunst i den gamle Kino i Tinggade. Pr-foto
gallery icon

Se billedserie

Gennem et lillebitte kighul kan man opleve Maria Meinilds kunst i den gamle Kino i Tinggade. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste Sammenstød inden ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste Sammenstød inden ferien
Ringsted - 12. maj 2021 kl. 10:27

Ringsted Galleriet præsenterer den 15. maj den sidste udstilling i forårssæsonen, Sammenstød 3.

Den kan opleves centralt og perifært, i en lade lidt uden for centrum, glasmontren i det tidligere Kino, den gamle dansepavillon ved parkanlægget, hos den tidligere tatovørbutik på Nørretorv og ude ved den gamle powercentral Høm Mølle.

Det er en blandet ret galleriet her serverer, med et konceptuelt videoværk, en hyper-stedsspecifik installation, processuelle værker, politisk vævede værker og til slut en mere klassisk skulpturel formgivning.

Kunstnerne er Jørgen Fog, Maria Meinild, Lydia Hauge Sølvberg, Nanna Debois Buhl og Nina Nowak.

I Tinggade i den gamle Kinos glasmontre kan man opleve et videoværk af Maria Meinild (1984), der paradoksalt nok behandler magt og perception af magt i et lillebitte kighul.

Lidt uden for byen, kan man opleve tysk-polske Nina Nowaks (1984) værker i en gammel lade på et nedlagt landbrug, hvor Nowak udstiller sine stiliserede tekstilprintede tegneseriestribe. Den består af fem dynamiske billeder, der behandler en historie omkring materialeudvinding.

Noget længere ude af byen, nærmere betegnet Høm Mølle, huserer Jørgen Fog (1959) med en stedsspecifik installation, hvor værket Strømnings-repositoriet arbejder med stedets logik.

Et helt andet sted i byen på den åbne plads ved den gamle dansepavillon i Parkalleen, viser Lydia Hauge Sølvberg (1989) et minimalt ukurant betonobjekt med et aparte blomster-relief på siderne, der diskret taler til stedets historie.

Det sidste stop er i den nyere del af byen, Nørretorv, her kan man kigge ind ad vinduet i den tidligere tatoveringsbutik og opleve Nanna Debois Buhls (1975) vævede værker, der bearbejder historisk materiale.

Mix af kunst
Sammenstød 3 er et sammenstød mellem generationer og tilgange i et mix af bastant skulpturpraksis, teaterkulisser, sarte abstrakte genstande og konkret historie gentænkt via vævetradition.

Man kan opleve det store spænd i kunstneriske tilgange både centralt og decentralt fra den 15. maj til den 5. juni. Der vil ikke være nogen officiel åbning, da galleriet fortsat følger myndighedernes covid-restriktioner.

Der vil være guidede ture (book via ringstedgalleriet@mail.dk). Via de opsatte QR-koder ved værkerne kan man selv finde mere information fortalt af kunstnerne selv.

Derudover holder Ringsted Galleriet, Bøllingsvej 15, åbent hver lørdag klokken 13-16, hvor man kan hente mere information om værkerne ude i Ringsted.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk