25. marts 2019
Sidse Kinnerup optræder i flere reklamer og musikvideoer. Desuden er hun personlig assistent for sangskriver, producer og mangeårig dommer i X-factor Remee. Foto: Jakob Fønss
gallery icon

Se billedserie

Sidse Kinnerup optræder i flere reklamer og musikvideoer. Desuden er hun personlig assistent for sangskriver, producer og mangeårig dommer i X-factor Remee. Foto: Jakob Fønss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidse har ventet i tre år på at se sig selv i ungdomsgyser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidse har ventet i tre år på at se sig selv i ungdomsgyser
Opdateret 20. november 2018 kl. 15:50
Ringsted - 20. november 2018 kl. 15:43
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spillefilmen »Lad De Døde Hvile« fik premiere på Danmarks største spillefilmsfestival CPH PIX 4. oktober og på fredag vises filmen for første gang i biografen i Haslev, hvor filmens handling foregår.

arrow Læs også: Gys i privaten: De døde hvilede hos Helle og Per

En af hovedrollerne i filmen spilles af Sidse Kinnerup, der er opvokset i Ringsted og har udviklet sit talent for skuespil i Ringsted Ungdomsskole.

- Jeg begyndte allerede at søge efter skuespilsopgaver på nettet, da jeg var 10 år gammel. Jeg havde senere en skøn underviser, Annette, på Ringsted Ungdomsskole, som fandt på en masse finurlige skuespilsprojekter, som det var sjovt at være en del af, siger 22-årige Sidse Kinnerup.

»Lad de døde hvile« er en spøgelseshistorie om gymnasieeleven Jimmy, der viser sig at have lidt for gode okkulte evner. Han er ikke bare fan af heavy metal, gys og det okkulte. Han har et mål. Han vil i kontakt med sin afdøde mor, og han har måske også evnerne til det. Modstræbende får han med klassens nye dreng Amir imponeret skolens to flotteste piger med sine okkulte evner. Men han får derved også vækket farlige kræfter, som truer med at dræbe dem alle.

Sidse Kinnerup spiller en af de flotte gymnasiepiger i filmen, der er produceret af Jannick Raunow og instrueret af debuterende Sohail A. Hassan. Hun blev student fra Midtsjællands Gymnasium i Ringsted i sommeren 2016, og optagelserne til filmen stod på i tre måneder, mens hun gik i gymnasiet. Derfor har hun ventet i tre år på at se det færdige resultat.

- Det var sjovt at se den færdige film og jeg blev positivt overrasket over kvaliteten. Jeg havde ikke så store forventninger, men jeg synes, den fungerer godt. Det er rart, at jeg kan stå inde for kvaliteten, når filmen bliver eksponeret over det hele, påpeger Sidse Kinnerup.

I samarbejde med Haslev Bio og Faxe Kommune har holdet bag filmen planlagt en stor premierefest på fredag 23. november klokken 19 for de mange medvirkende, bidragsydere og interesserede i lokalområdet og omegn. Herefter vises filmen de efterfølgende dage i Haslev Bio på skiftende tidspunker.

arrow Smugkig: Velkommen til Gysets By
17. november 2018 kl. 11:17 Opdateret: kl. 18:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk