15. januar 2021
Jan Fischer har i nærmest bogstavelig forstand knoklet i døgndrift, siden det stod klart, at en serievoldsmand huserede i hans hjemby. Det vil han ikke finde sig i. Han er heller ikke vild med at blive fotograferet, men ses dog her til modtagelsen af hæderstegnet for 25 års tjeneste i politiet. Foto: Mikael Borre
Jan Fischer har i nærmest bogstavelig forstand knoklet i døgndrift, siden det stod klart, at en serievoldsmand huserede i hans hjemby. Det vil han ikke finde sig i. Han er heller ikke vild med at blive fotograferet, men ses dog her til modtagelsen af hæderstegnet for 25 års tjeneste i politiet. Foto: Mikael Borre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Serievoldsmand trådte på den lokale politimands faglige ære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Serievoldsmand trådte på den lokale politimands faglige ære
Ringsted - 13. september 2020 kl. 00:04
Af Anne Wandahl

Politiassistent Jan Fischer fra Ringsted kom i seng klokken 6 lørdag morgen.

arrow Læs også: Sagen om serievold står stadig i stampe

Han sad oppe hele natten og skrev alle rapporter færdige, så de var klar til grundlovsforhøret over den mistænkte for overfaldene på fem fortrinsvis ældre kvinder i Ringsted og Benløse den 29. august og 2. september.

Den mistænkte, en 25-årig subsistensløs mand fra Polen, blev anholdt fredag eftermiddag og varetægtsfængslet i fire uger ved grundlovsforhøret lørdag.

Imens sov Jan Fischer, for han har ikke set meget til hverken familien eller sit hjem i Ringsted de seneste knap to uger.

Han har gennemtrawlet Ringsted og Benløse i jagten på gerningsmanden godt hjulpet af usædvanligt mange borgerhenvendelser.

Han har knoklet langt udover, hvad han er ansat til, og får også ros for det af sin overordnede.

Sagen har ramt den garvede politimand på stoltheden. Ingen skal komme og overfalde sagesløse kvinder i hans område.

- Det her kan jo ikke sammenlignes med to fulderikker, der slår løs på hinanden i Sct. Hansgade. Det rører ikke én på samme måde. Men at for eksempel en ældre dame på 96 skal slæbe sig hjem med sin rollator og sparkes helt umotiveret undervejs, det kan jeg ikke have, siger Jan Fischer.

Han har opsøgt alle mulige steder, hvor det kunne tænkes, at gerningsmanden gemte sig, eller der kunne være overvågningsbilleder til at identificere ham med.

Her og der og alle vegne i Ringsted og Benløse har han givet folk sit nummer med instrukser om at ringe ham op, selv midt om natten, hvis de fik øje på en mand, der passede til signalementet. Så meget ville Jan Fischer bare have fat i overfaldsmanden.

- Det er ikke altid, beredskabet har ressourcer til at fare til Ringsted. Der kunne være en køretid, det kunne give problemer. Derfor gav jeg folk mit nummer. Jeg nåede ikke at få nogle opkald, heller ikke om natten. Irriterende, for jeg havde taget ham, hvis jeg havde fået opkaldet, erklærer Jan Fischer i en tone, der godt nok lyder træt, men så man ikke er i tvivl om, at han mener det.

Nu blev det så kolleger i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, der pågreb den mistænkte, og det er helt fint.

Det vigtigste for Jan Fischer har hele tiden været at få stoppet overfald på sagesløse mennesker i almindelighed og hans hjemby i særdeleshed.

- Jeg er faktisk lettet. Selv om jeg er dødtræt, synes jeg, det er hele indsatsen værd, absolut ikke kun for mig, men for hele området, sagde Jan Fischer efter blot et par timers søvn lørdag.

arrow Vold mod kvinder, børn og hund mangler stadig et anklageskrift
18. november 2020 kl. 06:46 Opdateret: kl. 11:54
arrow Sigtet for serievold og dyremishandling
13. oktober 2020 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:37
arrow Virkeligt mange tip hjalp med at finde den mistænkte for serievold
12. september 2020 kl. 18:19 Opdateret: kl. 18:19
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk