7. juni 2020
Fredag eftermiddag var der høstfest i Cafe Ingeborg med porchetta og Christiansøsild på menuen. Fotos: Victor Viemose
gallery icon

Se billedserie

Fredag eftermiddag var der høstfest i Cafe Ingeborg med porchetta og Christiansøsild på menuen. Fotos: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Cafe Ingeborg holdt høstfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Cafe Ingeborg holdt høstfest

Fredag eftermiddag blev der traditionen tro holdt høstfest i Cafe Ingeborg.

Ringsted - 20. september 2019 kl. 16:44
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var velbesøgt i Cafe Ingeborg, da caféen, der ligger i plejecentret Knud Lavard Centret i Ringsted, fredag eftermiddag holdt høstfest. Festen er én af fire årlige årstidsfester, som caféen holder.

- Det er en temafest for efteråret, så vi har gjort sådan, at menuen matcher årstiden. Der er blandt andet Christiansøsild, brombær og porchetta. Som noget nyt i år har vi også et country-band, som spiller for de ældre, siger Anne Mikkelsen, der er leder af Cafe Ingeborg.

Caféens ansatte er mennesker, som har autisme, er udviklingshæmmede, psykisk sårbare eller på anden vis har udfordringer mentalt. Festerne er gode anledninger til at knytte bånd, pensionister og cafeansatte imellem.

- Vi har ligget her i otte år. I starten var vi otte ansatte, nu er vi 85. Gennem årene har de ansatte jo knyttet bånd og relationer til de ældre, så de her årstidsfester er også en mulighed for at pleje gamle venskaber, siger Anne Mikkelsen.

Fra Ingeborg til arbejde

To af medarbejderne i køkkenet til høstefesten er Peter Cordsen og Katrine Bager. For dem begge har arbejdet i Cafe Ingeborg fungeret som springbræt til beskæftigelse.

- Jeg har fået et rigtigt godt arbejdsliv. Jeg har været tjener på Stambordet, og nu arbejder jeg på biblioteket, siger Peter Cordsen.

31-årige Katrine Bager er blevet ansat som servicemedarbejder på Knud Lavard Centret.

- Jeg laver kaffe, servicerer og snakker med de ældre. Det er jeg rigtigt glad for. Jeg har lige lært at spille 31, fortæller Katrine Bager begejstret.

Hun er autist, og det betyder blandt andet, at for meget larm og kaos kan gøre hende i dårligt humør. Derfor har hun og en stribe andre medarbejdere i Cafe Ingeborg et grønt og rød armbånd, der kan vendes alt efter, hvilket humør, man er i.

- Hvis det er rødt, så ved vi andre, at Katrine måske lige har en dårlig dag og har brug for et kram, siger Anne Mikkelsen.

Se billeder fra høstfesten i billedeserien over artiklen.

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk