13. juli 2020
Fredag 31. maj 2019 kørte det første tog fra Ringsted mod Køge Nord på den nye togbane mellem Ringsted og København.
gallery icon

Se billedserie

Fredag 31. maj 2019 kørte det første tog fra Ringsted mod Køge Nord på den nye togbane mellem Ringsted og København.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Første tog kom sikkert frem på den nye jernbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Første tog kom sikkert frem på den nye jernbane

Søndag 31. maj er det et år siden, at den nye bane mellem Ringsted og København blev åbnet. Herunder kan du læse om den glædelige begivenhed for et år siden.

Ringsted - 31. maj 2020 kl. 05:56
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Begejstringen var stor, da indbudte gæster fredag 31. maj 2019 var med på den første togtur på den nye bane fra Ringsted til København.

arrow Læs også: Så mange daglige rejsende har Ringstedbanen

Ni byrådsmedlemmer fra Ringsted Kommune var blandt passagererne, da det første tog klokken 10.40 kørte fra Ringsted Station med kurs mod Køge Nord Station, hvor Kronprins Frederik officielt indviede den nye bane.

Med i toget på den 20 minutter lange rejse fra Ringsted til Køge Nord station var blandt andet også tidligere Ringsted-borgmester Niels Ulrich Hermansen og Banedanmarks trafikdirektør Peter Svendsen og infrastrukturdirektør Randi Skogstad.

- Det er en stor festdag for os, og derfor har vi sørget for pomp og pragt i en flot setting på den nye Køge Nord Station, påpegede Banedanmarks trafikdirektør Peter Svendsen.

I dagene op til åbningen havde der været generalprøve på det omfattende åbningsprogram, så alt klappede i løbet af dagen.

- Der er blandt andet den finesse, at toget fra København først kører lidt frem for så at bakke tilbage, så det holder lige hvor kronprinsen skal gå ind i den særlige royale vogn, fortalte infrastrukturdirektør Randi Skogstad på den første tur fra Ringsted til Køge Nord.

Det er den første højhastighedsbane i Danmark. Den er bygget til, at togene kan køre op til 250 km/t., mod de 180 km/t, der er den maksimale hastighed i dag.

Så hurtigt kørte vi dog langt fra på den første tur, for indtil august var der sat en fartgrænse på 120 kilometer i timen på strækningen fra Ringsted til København.

Derfor var rejsetiden fra Ringsted til København i begyndelsen på omkring 40 minutter ligesom det er tilfældet, hvis man tog toget via Roskilde.

Der er siden blevet skruet op for hastigheden, så der er kappet nogle minutter af rejsetiden.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk