29. oktober 2020
Konservatives Andreas Karlsen glæder sig over den budgetaftale for 2021, som han søndag aften er blevet enige med de øvrige partier i Ringsted Kommune om. Blandt dem er Henrik Kjær (EL) og borgmester Henrik Hvidesten (V). Foto: Jens Wollesen
Konservatives Andreas Karlsen glæder sig over den budgetaftale for 2021, som han søndag aften er blevet enige med de øvrige partier i Ringsted Kommune om. Blandt dem er Henrik Kjær (EL) og borgmester Henrik Hvidesten (V). Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samlet byråd står bag budgetaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlet byråd står bag budgetaftale
Opdateret 27. september 2020 kl. 23:18
Ringsted - 27. september 2020 kl. 22:27
Af Jakob Fønss

Samtlige partier i byrådet i Ringsted er med i den budgetaftale for 2021, som blev indgået søndag aften.

Aftalen indeholder den allerede vedtagede skattesænkning på 0,6 procent, så kommuneskatten næste år lyder på 26,1 procent i forhold til de nuværende 26,7 procent.

Derudover har blandt andet konservatives Andreas Karlsen på sin Facebook-side løftet sløret for nogle af de andre elementer i aftalen.

Den konservative spidskandidat til kommunalvalget i 2021 glæder sig blandt andet over, at der er sat penge af til realiseringen af etape 2 af udvidelsen af Ringsted Sport Center. Desuden bliver der penge til at få opgraderet lyset på kunstgræsbanerne ved sportscenteret og etableringen af en sti ved den nye kunstgræsbane i Benløse.

Han glæder sig også over, at der afsættes penge til skolerne, så der kan ansættes flere lærere og puttes færre elever ind i hver klasse. Målet er, at karaktergennemsnittet ved de afsluttende prøver efter 9. klasse skal nå op på landsgennemsnittet senest i 2023.

Den glæde deles af Enhedslistens spidskandidat til næste års kommunalvalg Henrik Kjær.
- Nu kommer der lavere klassekvotienter, to lærer-ordning og andre gode ting. Det er en budgetaftale med mange millioner til et velfærdsløft i kommunen. Det har været afgørende for os, at der sker ændringer i børne- og familieafdelingen med en udvikling, der kan mærkes, skriver han på Facebook.

Andreas Karlsen nævner også en øget satsning på trafiksikkerheden i kommunen. Der afsættes 1,5 millioner kroner om året til den generelle trafiksikkerhed og yderligere to millioner kroner til flere og bedre cykelstier.

Madordningen i ældreplejen skal kigges efter i sømmene og måske skal maden fremover igen laves på hvert enkelt plejecenter i stedet for i et centralkøkken. Der åbnes også for fritidsarbejde på plejecentrene for de 16-18-årige.

SF’s Britta Nielsen betragter årets budgetforhandlinger som de letteste, som hun har været med til.
- Investeringer i daginstitutioner og skoler og ingen besparelser på børneområdet og stort set heller ikke på andre områder. Desuden mulighed for nytænkning med det ene formål at gøre Ringsted til en bedre kommune for borgerne, påpeger hun sent søndag aften på sin Facebook-side.

Partierne vil mandag formiddag uddybe indholdet i den indgåede aftale.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk