8. juli 2020
Den 1. oktober vil det stå klart, om salget af dampmøllen bliver endeligt gennemført.
Den 1. oktober vil det stå klart, om salget af dampmøllen bliver endeligt gennemført.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salg af omstridt bygning udskudt til oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salg af omstridt bygning udskudt til oktober

Et eventuelt salg af dampmølle-grunden til en fortsat ukendt køber er udskudt til oktober af hensyn til en undersøgelse af lokalplanen. Det oplyser ejer Uffe Jakobsen.

Ringsted - 20. august 2019 kl. 13:32
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i april kunne DAGBLADET meddele, at et salg af dampmøllegrunden på hjørnet af Næstvedvej og Møllegade var undervejs. Den aarhusianske ejer, Uffe Jakobsen, havde indgået en købsaftale med en ukendt køber, og handlen var betinget frem til 15. juni, hvor det endeligt skulle ligge fast, om salget kunne gennemføres. Sidenhen har der været stille omkring dampmøllen, men nu oplyser Uffe Jakobsen, at betænkningsperioden for køber er udskudt til 1. oktober.

- Køber ønsker at undersøge, hvorvidt deres byggeplaner kan lade sig gøre inden for rammerne af den nuværende lokalplan. Det kunne ikke nås inden fristen udløb, så derfor har vi valgt at udskyde den, siger Uffe Jakobsen til DAGBLADET.

Dermed kan den aarhusianske forretningsmand måske snart se en ende på 10 år som ejer af en bygning, han efter eget udsagn aldrig hverken har ønsket eller haft planer for.

- Jeg er fortrøstningsfuld, og jeg håber naturligvis, at et salg snart kan gennemføres. Dampmøllen er ikke nogen køn bygning, og det ville glæde mig også på Ringsted-borgernes vegne, hvis det falder på plads, siger Uffe Jakobsen.

Vingeskudte projekter

Dampmøllen har stået tom, siden Cerelia lukkede og slukkede produktionen i 2005. Året efter vedtog byrådet en ny lokalplan for grunden, og planer om Ringsteds første højhus og luksusboliger blev fremlagt. Sidenhen satte finanskrisen en stopper for de planer, da den daværende ejer All Nordic Ringsted gik konkurs og grunden røg på tvangsauktion. Som långiver var Uffe Jakobsen i 2009 tvunget til at overtage dampmøllen, og lige siden har han forsøgt at afhænde den.

Tættest på var det, da byrådet sidste år gav grønt lys til en nedrivning af møllen og et projekt fra Andelsboligforeningen af 1941 om at opføre almene boliger. Projektet viste sig dog at blive for dyrt, og blev droppet i september 2018.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk