6. marts 2021
Det er svært at få en tid hos lægevagten på Knud Lavard Centret. Foto: Thomas Olsen
Det er svært at få en tid hos lægevagten på Knud Lavard Centret. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kommer du til lægevagten i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan kommer du til lægevagten i Ringsted
Ringsted - 03. juli 2018 kl. 22:38
Af Ulla Jensen

Borgere, der kontakter lægevagten i Region Sjælland skal selv oplyse, at de gerne vil have en tid i Ringsted. Sådan lyder anbefalingen til borgere, der gerne vil tilses af en læge på Knud Lavard Centret.

arrow Læs også: Lægevagtens skrantende tilværelse

Der sidder ikke længere fast en vagtlæge på lægevagtkontoret i Ringsted. Det kunne DAGBLADET Ringsted fortælle om mandag. I stedet vil det være en udkørende lægevagt, der kører til kontoret, når der er behov for det. I praksis kan det betyde, at flere borgere i Ringsted Kommune og omegn skal køre til lægevagten i Køge, Roskilde og Slagelse.

Ifølge praksisdirektør i Region Sjælland Christina Sjøberg Lundgren skal lægevagten stadig tage imod patienter på kontoret i Ringsted i henhold til den aftale, der findes mellem De Praktiserende Lægers Organisation, PLO, og Region Sjælland.

Hvordan kan borgerne så sikre sig, at de faktisk bliver henvist til klinikken i Ringsted?

- Det er svært for mig at sige entydigt. Men borgerne må gøre opmærksom på, at de bor i Ringsted og så forhøre sig om, hvornår det er muligt at få en tid i Ringsted. Det tror jeg nu også, lægevagten selv er opmærksom på, når de tager imod henvendelser. Så er det lægerne, der visiterer, som kan se, hvor presset er størst. Der kan både være noget omkring tid og noget omkring geografi. For er man selvkørende, vil man måske hellere køre til en af de andre byer, hvis man kan komme til før, siger Christina Sjøgren Lundgren.

Tidligere har lægevagten i Ringsted været betjent af en læge, der tog imod telefoniske henvendelser for hele regionen mellem klokken 16 og 18. Efter klokken 18 var lægevagten åben for konsultation for patienter, der havde henvendt sig telefonisk og fået en tid.

Fremover vil henvendelser og visitation foregå andre steder i regionen. Borgere i Ringsted Kommune og omkringliggende byer skal ifølge Region Sjælland fortsat kunne henvises til konsultation i Ringsted. Hvis ikke den visiterende læge af sig selv gør opmærksom på den mulighed, er det vigtigt, man som borger selv siger, at man ønsker at få en tid i Ringsted.

Ifølge formand for de praktiserende læger i Region Sjælland Ulrik Hesislev har lægerne i regionen faktisk været rigtig glade for at tage vagt på kontoret på Knud Lavard Centret i Ringsted.

- Vagten i Ringsted har været populær blandt vores læger, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Ifølge Ulrik Hesislev er det mangel på læger, der tvinger lægerne til at »effektivisere« med ressourcerne.

DAGBLADET Ringsted vil gerne høre fra borgere, som har oplevet, at det ikke er muligt at få en tid hos lægevagten i Ringsted, eller som i telefonen får oplyst, at lægevagten i Ringsted er lukket.

arrow Vrede politikere går ind i lægevagtsagen
04. juli 2018 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:05
arrow Slut med fast bemanding af lægevagten
02. juli 2018 kl. 14:52 Opdateret: kl. 14:52
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk