19. oktober 2018
Palle Plambech kan egentlig ikke lide julepunt i overdrevne mængder. Men han elsker den humor, der ligger bag, at »nogen« hvert år sniger sig til at fylde hans kontor med masser af julerier.

- Humoren er god. Vi griner meget her. Det er så befriende, at der er plads til latter, så alt ikke kun er alvorligt, siger næsten-pensionisten. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Palle Plambech kan egentlig ikke lide julepunt i overdrevne mængder. Men han elsker den humor, der ligger bag, at »nogen« hvert år sniger sig til at fylde hans kontor med masser af julerier. - Humoren er god. Vi griner meget her. Det er så befriende, at der er plads til latter, så alt ikke kun er alvorligt, siger næsten-pensionisten. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så pyt da, jeg går på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så pyt da, jeg går på pension
Opdateret 16. december 2017 kl. 10:44
Ringsted - 16. december 2017 kl. 09:15
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Engang kom viceforstander Palle Plambech til at sige, at alt det julepynteri har taget overhånd, mens en »julenisse« fra Ringsted Produktionshøjskole hørte det, skriver DAGBLADET Ringsted.

Helt i tråd med humoren på skolen har Palle Plambech siden måtte passe sit arbejde med skolens økonomi omgivet af julepynt overalt i sit kontor. Nogle år har skolens egen gemytlignisse pyntet kontoret i smug allerede i november.

- Jeg har lært at leve med det, smiler Palle Plambech.

Når sandheden skal frem, er det noget af det meget, han kommer til at savne, når han går på pension til jul.

Savnet gælder ikke så meget julepynten i sig selv, men det, den udtrykker: En kærlig humor til en afholdt og respekteret vicechef.

Palle Plambech blev ansat som administrationsleder på skolen i 2001, mens det hed Miljø- og Naturskolen.

I slutningen af 2003 gik forstander Bodil Bruun Østergaard på pension, og Palle Plambech var konstitueret forstander, indtil der trådte en helt usædvanlig person ind ad døren til samtale om forstanderposten.

- Jeg sad jo med det økonomiske ansvar, og det ville jeg ikke have en ny forstander til at blande sig i. Jeg var med i ansættelsesudvalget og spurgte ansøgerne, hvad de mente om økonomien. De svarede alle sammen, at det skam var noget af det første, de ville se på. Undtagen Troels. Han sagde, at han da virkelig gik ud fra, at der var styr på økonomien, så han kunne passe sin ledelse i fred, fortæller Palle Plambech.

Det var derfor, Troels Brandt blev ny forstander - så Palle Plambech kunne passe sine regnskaber i fred og ro.

Ingen kunne vide, at det ville udvikle sig til et helt usædvanligt parløb. Det er sjældent at finde en leder og viceleder, som i den grad er på hinandens bølgelængde.

- Jeg kan ikke sige, at jeg nogensinde har haft en dårlig dag her. Når Troels kommer, går alt trist væk, hvis der er noget. Vi kan ligge og banke i gulvet af grin. Så er vi alvorlige bagefter. Og hvis vi ikke kan finde en løsning på noget straks, snakker vi fodbold, siger Palle Plambech.

Det er Troels Brandt, som hurtigt så en ide i at udnævne Palle Plambech til viceforstander og på den måde trække ham med ind i ledelsesarbejdet.

Det har været sjovt, udbytterigt og indimellem hårdt. Men Palle Plambech kan sige farvel til en skole, der har udviklet sig til det dobbelte i elever og i dag har fire uddannelser.

Palle Plambech kunne være gået på efterløn for otte år siden, eller pension for fem år siden, men det ville han ikke. Det skyldes blandt andet Troels Brandt og det forbilledlige samarbejde.

Men nu går den ikke længere.
- Jeg bliver 70. Og jeg har jo en familie. Min kone og vores datter, som har givet os to børnebørn på 12 og ni år. Dem skal jeg hjem til nu. Jeg har snakket med Troels om det i et halvt års tid, og nu er der sat dato på, siger Palle Plambech.

Formelt går han på pension nytårsaften. På onsdag den 20. december fra klokken 15 er der farvel-reception på skolen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk