24. juni 2021
Det er slet ikke behov for den sydlige omfartsbane ved Ringsted Station, mener den lokale partiforening, som dermed går imod sine egne på Christiansborg. Foto: Thomas Olsen
Det er slet ikke behov for den sydlige omfartsbane ved Ringsted Station, mener den lokale partiforening, som dermed går imod sine egne på Christiansborg. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Omfartsbane er slet ikke nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

S: Omfartsbane er slet ikke nødvendig
Ringsted - 16. maj 2021 kl. 06:44
Af Ulla Jensen

Formand for Socialdemokratiet i Ringsted Svend-Erik Jakobsen er helt med på, at det er hans egne partifæller, der i regeringens Infrastrukturplan 2035 - lanceret den 8. april i år - lægger op, at man både skal lave en VVM-undersøgelse af en østlig udfletning og af en kort sydlig omfartsbane ved Ringsted Station.

arrow Læs også: DEBAT: Socialdemokratiet i Ringsted ønsker en østlig jernbaneudfletning

Derfor agter han også at tage direkte kontakt til formanden for Folketingets transportudvalg, socialdemokraten Jeppe Bruus, for at give lokale socialdemokraters modstand til kende.

Forinden har han sendt en indsigelse direkte til Transportudvalgets formand og til hver eneste transportordfører for de forskellige partier. Han har også sendt det til de Christiansborg-politikere, der er valgt i Sjællands Storkreds. Ligesom han har søgt at påvirke sagen gennem indirekte kanaler.

Sur på Banedanmark

I bund og grund vil han nok helst vende sig imod den statslige styrelse, Banedanmark, når der skal deles øretæver ud over, at Ringsted-borgerne nu skal tage stilling til en sydlig omfartsbane. En omfartsbane, som skal sende internationale tog og godstog i en fiks bue uden om Ringsted og give gener til flere mindre bysamfund med synet og lyden af tog, der buldrer igennem landskabet.

I indsigelsen skriver han blandt andet:

»I Banedanmarks projekt "Kapacitetsudvidelse ved Ringsted" undersøges de gammelkendte niveaufri udfletninger henholdsvis øst og vest for Ringsted. Det tidligere Columbusæg "0+løsningen" er skrottet. Banedanmark har nu fundet ud af, at der ikke er kapacitet nok i den løsning. Det var der mange, der sagde, allerede da den blev trukket frem sidste gang, og nu få år senere kan Banedanmark også se det. Banedanmark har også set, at den østlige udfletning er bedre end den vestlige, og det er fint.«

- Først handler det om den vestlige forhøjede udfletning ved Korsevænget. Da man så får lagt den ned, så kommer man med tre nye omfartsbaner, siger Svend-Erik Jakobsen over for DAGBLADET.

Politisk beslutning

Men det var jo politikerne på Christiansborg, der sagde til Banedanmark: Nu må I komme med noget nyt. I må godt genbesøge de gamle løsninger, men der skal noget nyt på banen. Så var det ikke politikernes ansvar?

S-formanden erkender, at politikerne bestilte en ny undersøgelse. Men det var Banedanmark, som »fandt på« omfartsbanerne ud fra et vagt udgangspunkt:

- Jeg forstår simpelthen ikke, at man på et rigtig, rigtig et løst grundlag foreslår de tre omfartsbaner. Derfor får vi bomben, der eksploderer og splitter Ringsted ad. Med oprør i Vetterslev-Høm, Havbyrd, Kværkeby og så videre.

Utryghed og uvished

Svend-Erik Jakobsen koncentrerer sig især om beslutningsgrundlaget. Han mener ud fra de oplysninger, han har indhentet, at der slet ikke behov for en sydlig omfartsbane:

- Man skaber en vis utryghed og uro ved at lave en VVM-undersøgelse af en sydlig omfartsbane, som i vores øjne er komplet uforståelig, for det er jo ikke nødvendigt. Jeg kunne forstå - hvis det var nødvendigt - at man skulle arbejde videre med det. Så skulle man virkelig vælge imellem nogle. Og så blev man nødt til at skabe den uro og utryghed begge steder. Men det her er - ifølge vores overbevisning - ikke nødvendigt i lang, lang tid.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har tidligere udtalt, at de øvrige partier skal indkaldes til forhandlinger om transportudspillet, før der træffes en endelig beslutning.

arrow Modstanden vokser time for time
22. april 2021 kl. 12:03 Opdateret: kl. 12:03
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk