19. juni 2021
Rune Elmegaard er meget optaget af form og farver i sine malerier. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Rune Elmegaard er meget optaget af form og farver i sine malerier. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rune Elmegaard har stor succes med sin kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rune Elmegaard har stor succes med sin kunst
Ringsted - 18. maj 2021 kl. 17:00
Af Bodil Pinholt

Nørregade: Efter at have stået gabende tomme i halvandet år, er der nu atter kommet liv i et af lokalerne, hvor Casanova Møbler havde til huse i Nørregade 39. Det er Rune Elmegaard Studie, som er rykket med sit showroom og atelier.

Rune Elmegaard, der er lokal, er en meget produktiv kunstner, som maler, laver plakater samt designer og sætter møbler i produktion.

Det er ikke et sted med faste åbningstider, men hvis Rune Elmegaard går og arbejder på sit atelier, så er man velkommen til at kigge indenfor, eller tage kontakt til ham på Instagram for en aftale.

Hidtil har Rune Elmegaards atelier ligget mere tilbagetrukket, også i Nørregade, men han håber ved at rykke ned i gadeplan at kunne være til inspiration for andre. Han vil også gerne bidragt til at skabe noget liv i byen.

Rune Elmegaard har været i gang med maleriet i cirka to et halvt år. Det var lidt held i uheld, at han begyndte at male på lærred. Efter at have konklet i restaurationsbranchen og med møbler og indretning, var han slidt og fik den besked, at han helst ikke skulle løfte mere.

Da han knækkede to hvirvler i nakken, sad han i tre måneder og kiggede ud i luften. Så fandt han et lærred og begyndte at male, og det færdige billede satte han til salg på Instagram. Det blev begyndelsen på et helt nyt kapitel for Rune Elmegaard, hvor han sælger sine malerier næsten hurtigere end malingen kan nå at tørre. Han laver også plakater og har investeret i en trykmaskine, så han kan producerer det hele i sit atelier.

Rune Elmegaards kunst har vakt opmærksomhed vidt omkring, både i Danmark og i udlandet. Blandt andet på interiør- og designmessen Formland, som en da Danmarks mest kendte stylister havde inviterede ham med på. Han havde samtidig også fået en aftale med et par andre om at udstille på deres stand, men det viste sig, at de ikke havde fået plads til at hænge et eneste af Rune Elmegaards billeder op. De stod lidt tilfældige steder på standen. Alligevel blev de set af Illums Bolighus, som valgte Runes kunst ud blandt mange udstillere. Efterfølgende kom Magasin og Inspirationsbutikkerne.

Efterspørgslen efter Rune Elmegaards kunstværker er så stor, at han maler med akryl, for det er ikke så lang tid om at tørre som olie. Desuden kan han meget hurtigt se, om farverne er rigtige.

Prismæssigt ligger malerierne, så de fleste kan være med. Derfor er det ikke nok at lave ét om måneden. Der skal helst males 10-12 stykker. Mere kan også lade sig gøre. Rune Elmegaard har lige malet 11 malerier på syv dage, og de syv af dem er allerede solgt. Så stærkt går det.

- Jeg er meget optaget af farvesammensætninger og figurer, hvad der passer sammen, fortæller Rune Elmegaard.

Alt, hvad han skaber af kunst må ikke referere til noget.

- Det er vildt vigtigt, så er man optaget af selve formen, og ikke hvad det er, siger Rune Elmegaard.

Rune Elmegaard har lige ansat en konsulent i sit firma, der tager sig af social media management. Han skal mingle med resten af branchen på de sociale medier.

- Før var jeg online otte timer i døgner, jeg sad for meget med min telefon, fortæller Rune Elmegaard.

Nu kan han koncentrere sig mere om kunsten, og det er det, han gerne vil.

Den nyansatte er danske og bor i Canada. Han kan komme til New York på fire timer.

- Vi har en strategi. Vi ved, hvad vi vil. Vi er businessorienteret, forsikrer Rune Elmegaard.

Ude omkring i Verden har man da også fået øjnene op for Rune Elmegaards kunst. Han har agenter i Tyskland, Spanien og Portugal. Senest har han indledt et samarbejde med én i Belgien, som både er interesseret i plakater, malerier og møbler.

Rune Elmegaard har i mange år interesseret sig for indretning og dansk møbeldesign og han tegner og får produceret møbler i Danmark.

- Jeg har en god feeling for, hvad der bliver den næste trend om et år, fortæller Rune Elmegaard.

Den følelse har han altid haft, og den slår aldrig fejl. Han laver en del indretninger, både for private og virksomheder, og det er han rigtig glad for at lave.

- Jeg elsker at få lov at sætte stregerne på, hvordan indretningen skal være.

Rune Elmegaard var med, da Retrofabrikken i Ringsted blev etableret for fire år siden. Det er en virksomhed, som handler med retromøbler, designklassikere og vintagefund fra 1950'erne til 1980'erne. Han er stadig med på konsulentbasis.

Interessen for kunst er ikke noget nyt for Rune Elmegaard. Han søgte som ung optagelse på kunstakademiet, og kom med i anden rundt, men nåede ikke videre.

- Jeg var lidt rebelsk og sagde til dem, at jeg er glad for, jeg ikke kom ind, for det er så grimt, det I laver, fortæller Rune Elmegaard.

Et halvt år efter kom han med på den ucensurerede udstilling på Charlottenborg.

Efter afslaget på kunstamademiet dyrkede Rune Elmegaard maleriet i nogle år og etablerede sammen med et par andre atelier i Roskilde, og det eksisterer den dag i dag og er ret velfungerende.

Rune Elmegaard har også gået med drømmen om at gå musikkens vej og spillede som ung i et rockband. Sidenhen kom han til Ringsted Kongrescenter, hvor han var arrangementschef i syv år.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk