16. januar 2021
Formand for grundlisteudvalget i Ringsted Kommune Ole Hvidesten er begejstret for det materiale og den information, som Simone Madsen og Simon Krüger tilbyder de unge i Ringsted Kommune. Foto: Jakob Fønss
Formand for grundlisteudvalget i Ringsted Kommune Ole Hvidesten er begejstret for det materiale og den information, som Simone Madsen og Simon Krüger tilbyder de unge i Ringsted Kommune. Foto: Jakob Fønss
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rollespil skal skaffe flere unge domsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rollespil skal skaffe flere unge domsmænd
Ringsted - 17. januar 2019 kl. 14:53
Af Jakob Fønss

Formand for grundlisteudvalget i Ringsted Kommune Ole Hvidesten har indgået en aftale med iværksætterne bag hjemmesiden lægdommer.dk i forsøget på at få flere unge mellem 18 og 30 år til at melde sig til en fireårig periode, hvor de kan blive indkaldt som nævninge eller domsmænd i retssager.

arrow Læs også: 36 unge er nu valgt som kandidater til lægdommer

Simone Madsen og Simon Krüger har for nylig lagt deres informationsmateriale på flere af byens cafeer, uddannelsesinstitutioner og biblioteket, og på tirsdag er de klar med rollespil i seks klasser på de lokale ungdomsuddannelser.

- Vi har reserveret nogle pladser på vores kommende grundliste til unge, som tilmelder sig i forlængelse af den igangsatte kampagne på cafeer og uddannelsesinstitutioner, siger Ole Hvidesten.

Hvis man bliver udpeget som lægdommer, vil man, ifølge domstol.dk, i gennemsnit blive indkaldt til at dømme i retssager fire gange om året. Man bliver aflønnet med 1.100 kroner per dag, man møder i retten.

Som lægdommer har man mødepligt. Den type mødepligt kalder man for borgerligt ombud. Det betyder, at man skal have en særlig og tungtvejende grund for ikke at møde op, hvis man er indkaldt som lægdommer i en retssag. Det betyder også, at din arbejdsgiver skal give dig fri til at møde i retten, hvis du bliver indkaldt som lægdommer.

arrow Jagten på lægdommere er en kæmpe succes
21. februar 2019 kl. 17:25 Opdateret: kl. 18:06
arrow Kampagne virker - der er myldretid på dommerliste
28. januar 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:16
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk