24. oktober 2021
Røde Kors lægger i år op til, at familier kan få en oplevelse sammen med at gå ud og samle penge ind ved søndagens landsindsamling. Pr-foto
Røde Kors lægger i år op til, at familier kan få en oplevelse sammen med at gå ud og samle penge ind ved søndagens landsindsamling. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde Kors har indsamling på søndag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors har indsamling på søndag
Ringsted - 23. september 2021 kl. 16:37

Søndag den 3. oktober inviterer Røde Kors i Ringsted områdets børnefamilier til at blive indsamlere og hjælpe de mest udsatte til et bedre liv.

Familier, der melder sig som indsamlere er med til at gøre en forskel for mennesker, både for mennesker i Danmark og ude i verdens brændpunkter.

Herhjemme vil en del af de indsamlede penge gå til sårbare børn, der vokser op i udsatte familier. Børn, hvis hverdag er præget af fattigdom og ensomhed, og de har ikke samme muligheder, som deres jævnaldrende.

En anden del af pengene vil gå til, at Røde Kors kan rykke ud til katastrofer, som vi for eksempel ser lige nu i Afghanistan og Haiti, samt krigsramte børn i Syrien og Yemen.

I dag er 8,4 millioner syriske børn påvirket af krig, mens 2 millioner børn er så underernærede i Yemen, at deres liv er i fare. Alle har de desperat brug for akut lægehjælp og livreddende mad og omsorg.

Fokus på sårbare
Røde Kors' afdeling i Ringsted har i år valgt især at sætte fokus på sårbare børn herhjemme, og det er der en helt bestemt grund til, forklarer indsamlingsleder Kirsten Henriksen:

- I Danmark stiger antallet af sårbare børn, der vokser op uden de samme muligheder som deres klassekammerater. De har ikke samme muligheder for at deltage i fødselsdage eller gå til sport, og en del af landsindsamlingen går til at forbedre deres muligheder, for eksempel med ferielejre, familienetværk, fællesspisning, sparring og støtte, fortæller hun.

Ved at tage børnene med ud og samle penge ind, kan de få perspektiv på verden. De helt små i barnevognen kan også komme med, idet der er gode muligheder for at få en rute i et nærliggende parcelhuskvarter.

En rute samler typisk 1.000 kroner ind, og for de penge kan Røde Kors give:

1 hel måneds mad til 20 krigsramte børn

Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance

6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie i herhjemme

En vigtig og oplevelsesrig dag på ferielejr for 5 udsatte børn i Danmark

Har man lyst til at blive indsamler, kan man melde sig til Kirsten Henriksen på telefon 21 65 55 81 eller mail kirstenhenriksen@live.dk.

Når man ikke at tilmelde sig som indsamler, kan man møde op på dagen i Røde Kors Butik, Sjællandsgade 2, Ringsted, i tidsrummet 10.00 til 11.00 og blive registreret.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk