23. marts 2019
Byens borgere og gæster passer godt på det nye Torv, fortæller Claus Christensen (tv), projektleder i Ringsted Kommune, og Bent Bodebjerg, driftsleder i Vej og Park. Foto: Hans-Henrik Lærke
gallery icon

Se billedserie

Byens borgere og gæster passer godt på det nye Torv, fortæller Claus Christensen (tv), projektleder i Ringsted Kommune, og Bent Bodebjerg, driftsleder i Vej og Park. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringstederne passer godt på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringstederne passer godt på Torvet
Ringsted - 07. september 2018 kl. 08:52
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ros til ringstederne, som bruger Torvet og husker at rydde op efter sig og benytte skraldespandene. Rosen kommer fra Bent Bodebjerg, driftsleder i Vej og Park, som er ansvarlig for den daglige drift af Torvet.

arrow Læs også: 7 med pil op til Torvet

- Når noget er flot, værner folk som regel om det. Vi kan ikke undgå, at noget bliver slået i stykker, men generelt oplever vi, at folk passer på tingene, siger han.

Den faste driftsrutine for Torvet omfatter størstedelen af året tre mand. Dagligt lægger en af kommunens ansatte vejen forbi Torvet, vander træerne og samler papir og andet affald sammen. En gang i ugen bliver skraldespandene tømt af en anden medarbejder, og med længere intervaller imellem får uvelkomne gevækster en tur med ukrudtsbrænderen.

- Budgettet ligger på 250.000 kroner. De nævnte aktiviteter løber op i 225.000 kroner. Resten af pengene kan bruges til en smadret skraldespand eller den slags, fortæller Bent Bodebjerg.

Til vinter vil bemandingen blive øget, når der skal saltes og ryddes sne. Den del af Torvets drift indgår i den øvrige vintertjeneste i kommunen, som løber op i en sum på lige over seks millioner kroner. Samtlige kvadratmeter vil næppe blive ryddet.

- Vi overvejer at lave gangstier i stedet for at rydde hele Torvet, siger driftslederen.

Den gennemløbende bæk mellem bassinerne og ned mod Klosterlunden vil næppe nogensinde blive lige så ren, som det var tilfældet på indvielsesdagen. Allerede nu kan man se en anden farve på bunden af vandløbet.

- Det er leret oven for bækken plus en lille smule okker og kalk, som farver vandet og stenene brune. Naturfarverne kan vi ikke gøre noget ved. De vil komme. Det er også derfor, vi har brugt naturmaterialer, siger Claus Christensen, projektleder hos Ringsted Kommune.

Bent Bodebjerg forsikrer dog, at bækken skal holdes pæn i vid omfang.

Endnu er klimatilpasningen af Torvet ikke blevet testet af skybrud, der indebærer regnskyl på 15 millimeter inden for en halv time. Det vil for alvor vise, om det virker optimalt.

- Det er jo grundlæggende et teknisk anlæg, som samler overfladevandet op, når regnen kommer, skal det forhindre, at Torvets og Nørregades tilstødende ejendomme ikke har en kælder fuld af vand, siger Claus Christensen.

arrow Billeder og video: Dans, musik,og storslået udsigt over Torvet
31. august 2018 kl. 22:45 Opdateret: kl. 22:56
arrow Motorcykler skinnede om kap på Torvet
13. august 2018 kl. 09:19 Opdateret: kl. 09:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk