9. juli 2020
- Det vigtigste, vi kan gøre lige nu er at bevare roen. Vi skal passe på ikke at eskalere situationen, for vi har ikke kendskab til nogen som helst smittede i Ringsted Kommune endnu, siger Alice Morsbøl, social- og sundhedschef i Ringsted Kommune om coronavirussen.
- Det vigtigste, vi kan gøre lige nu er at bevare roen. Vi skal passe på ikke at eskalere situationen, for vi har ikke kendskab til nogen som helst smittede i Ringsted Kommune endnu, siger Alice Morsbøl, social- og sundhedschef i Ringsted Kommune om coronavirussen.
Foto: Alexfiodorov©2009
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted skærper corona­plan og sender fire hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted skærper corona­plan og sender fire hjem
Ringsted - 04. marts 2020 kl. 12:17
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er ikke den store katastrofe.

Sådan siger 49-årige Charlotte Trebbien efter at være blevet sendt på 14 dages hjemmekarantæne af Ringsted Kommune, hvor hun arbejder på Plejecenter Solbakken.

Hjemmekarantænen sker, efter Sundhedsstyrelsen i går skærpede instrukserne overfor alle, der har været i Norditalien, hvor 2500 personer på en uge er blevet smittet med coronavirus.

Charlotte Trebbien var netop på skiferie Norditalien med sin mand og fem venner i sidste uge.

Til pårørende
  • For at minimere risiko for at kommunens syge og udsatte borgere udsættes for smitte med coronavirus anbefaler Ringsted Kommune, at personer, som kan have været udsat for virussen, ikke besøger kommunes plejecentre mv.
  • Borgere, der kan være smittet, kan heller ikke komme på Knud Lavard Center i Sundhed- og Træning, sygeplejeklinikkerne eller Café Ingeborg.

- Vi gjorde os selvfølgelig nogle tanker, når vi hørte en, der hostede, og sprittede ellers hænderne af hele tiden. Vi passede på ikke at tage på håndtag og brugte albuerne, siger Charlotte Trebbien, der ikke oplever symptomer på coronavirus, men som er i blandt de 142 danskere, der i øjeblikket er i karantæne efter hjemkomst fra Norditalien eller andre lande, hvor den influenzalignende sygdom spreder sig.

Ringsted Kommune har allerede sendt fire på hjemmekarantæne, før Sundhedsstyrelsen skærpede instrukserne til gårsdagens pressemøde.

- Efter Sundhedsstyrelsens udmelding gør vi det nu konsekvent og forholder os systematisk til hver eneste medarbejder, der har været eller skal på ferie i Norditalien, siger Alice Morsbøl, social- og sundhedschef i Ringsted Kommune.

Hun nævner, at kommunen onsdag eftermiddag holder samtaler med medarbejderne og ellers hænger skilte op på alle offentligt tilgængelige institutioner om situationen, der på landsplan tæller mindst ti smittetilfælde i skrivende stund.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk