16. januar 2021
Det er bl.a. den kollektive trafik og infrastrukturen i Ringsted Kommune, der står for skud i DI's nye erhvervsundersøgelse af Ringsted og landets andre kommuner. Foto: Thomas Olsen
Det er bl.a. den kollektive trafik og infrastrukturen i Ringsted Kommune, der står for skud i DI's nye erhvervsundersøgelse af Ringsted og landets andre kommuner. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted rykker ni pladser tilbage i stor erhvervsundersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted rykker ni pladser tilbage i stor erhvervsundersøgelse
Opdateret 10. september 2019 kl. 14:15
Ringsted - 09. september 2019 kl. 21:32
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Fra en placering i midten rykker Ringsted ni pladser tilbage i 2019 og lander således på en 66. plads i DI's undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2019.

arrow Læs også: Borgmester ærgrer sig over erhvervsundersøgelse

Ringsted falder voldsomt på uddannelse, men dårlig infrastruktur og kollektiv transport er også årsager til tilbagerykket.

Selvom Ringsted lige akkurat når landsgennemsnittet for erhvervsvenlighed, skraber Ringsted undersøgelsens bund, når det gælder uddannelse. Her går kommunen 50 pladser tilbage og lander således på en 83. plads.

Ifølge undersøgelsen skyldes tilbagerykket de lokale folkeskolers svindende samarbejde med virksomhederne, der ellers rangerer højt på erhvervslivets prioriteringsliste, når der skal laves undersøgelser på området.

Højest på erhvervslivets prioriteringsliste står dog infrastruktur og transport, der i Ringsted lider under et ringe kommunalt vejnet og en kollektiv transport, der ifølge DI's undersøgelse, har set bedre dage.

- Spørger man virksomhederne, er det ellers det område, som kommunerne bør prioritere allerhøjest, siger Steen Søegaard, formand for Dansk Industri Vestsjælland, og tilføjer:

- Det håber jeg, Ringsted Kommune vil lytte til.

Sorø Kommune er med en landsplacering som nummer 21 fortsat den kommune i Region Sjælland, der klarer sig bedst, når det gælder erhvervsvenlighed - også Odsherred, Kalundborg og Holbæk Kommune rykker frem på listen, der er blevet udarbejdet siden 2009.

arrow Konservative: Ringsted skal i top 20 inden 2022
10. september 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 14:18
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk