19. januar 2020
Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted fejrede sine krigsveteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted fejrede sine krigsveteraner
Ringsted - 05. september 2019 kl. 11:58
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tiende år i træk blev flaget i dag hejst for Danmarks krigsveteraner - ikke mindst i Ringsted, der ligeledes dannede ramme om den anerkendende fejring af de udsendtes indsats.

arrow Læs også: Se billederne: Flagdag skudt i gang med festlig hædring

Morgenen gryede ellers lige så godt, men typisk! Lige inden flaget skulle hejses trak skyerne sig sammen, og regnen haglede nedover de første fremmødte krigsveteraner, der i civil og fuldt ornat var mødt op til Ringsteds udgave af den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Men:

- Vi har prøvet det, der var værre, som en forbipasserende sagde, inden regnen heldigvis lagde sig og solen brød frem over Torvet, hvor veteraner og deres familier fra Ringsted og omegn var samlet om den nationale flagsdag for tiende år i træk siden 2009.

- Det er så vigtigt at få den hæder og anerkendelse, flagdagen giver os som tidligere udsendte, siger Bubby Jacobsen, der har været udsendt i Kroatien i 1995 og Irak ad to omgange i 00'erne. Han tilføjer:

- Det er først for nylig, at folk faktisk er begyndt at takke en for indsatsen, men for os veteraner er det også godt at mødes på tværs af generationerne og fortælle en lille røver fra gamle dage.

Hornorkester
Flaget blafrede ikke rigtigt, men det gjorde trommehinderne til gengæld fra det hornorkester, der blæste mærkedagens tilbagevendende procession an ned ad Nørregade hele vejen til kongrescenteret.

Der blev spillet den ene militærmarch efter den anden, og traditionen tro kom truttene og trommesalverne fra Københavns Marinekorps' hornorkester, der selvfølgeligvis ledte de fremmødte hele vejen hen til morgenmadsbuffeten i kongrescenteret.

Imellem æg, bacon og håndværkere med smør holdt borgmester Henrik Hvidesten traditionen tro tale for de lokale krigsveteraner:

- I har alle været udsendte i korte eller længere periode, men fælles for jer er, at I alle sammen har sat livet i Danmark på pause for at bidrage til fred, frihed og sikkerhed i andre dele i verden. Et bidrag, der ikke mindst har sikret fred og demokrati, sagde borgmesteren blandt andet, inden han rundede af:

- Jeg har selv veteraner i min bekendtskabskreds, og jeg ved, at I ofte skal stå på mål for de beslutninger sådan nogen, som jeg træffer. Det er ikke helt fair, men det er mine kolleger på Christiansborg, der træffer beslutningen, ingen andre.

arrow Veteraner blev hædret
05. september 2019 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:40
arrow Video og billeder: Flaget gik til tops for veteraner
05. september 2019 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:54
arrow Flaget hejses for de danske helte
05. september 2019 kl. 09:57 Opdateret: kl. 13:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk