30. maj 2020
Udgifterne til udsatte børn er steget voldsomt de senere år. Nu skal Ringsted Kommune betaler knap én million kroner per årsanbringelse. Foto: Bodil Pinholt
Udgifterne til udsatte børn er steget voldsomt de senere år. Nu skal Ringsted Kommune betaler knap én million kroner per årsanbringelse. Foto: Bodil Pinholt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted bruger næstflest penge per anbringelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted bruger næstflest penge per anbringelse
Ringsted - 14. oktober 2019 kl. 21:33
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en kommune beslutter at anbringe et barn eller et ungt menneske uden for hjemmet, må det nødvendigvis være et sted, hvor der er præcis den hjælp tilgængelig, som barnet har brug for. Og det er dyrt. I Ringsted Kommune er udgiften per helårsanbringelse den næsthøjeste i landet, nemlig 989.820 kroner.

Det viser den seneste rapport, som Kommunernes Landsforening, KL, har offentliggjort, om udsatte børn i kommunerne. Det er mere end dobbelt så meget, som den kommune, der betaler mindst, Faaborg-Midtfyn Kommune, der betaler 444.267 kroner per årlige anbringelse.

Ringsted Kommune overgås kun af Rebild Kommune, som betaler 1.008.182 kroner om året per anbringelse.

Ringsted Kommune ligger også helt i top på de samlede udgifter for udsatte børn. Her er kommunen den tiende dyreste af landets 98 kommuner.

Nu vil Ringsted Kommune gå udgifterne efter i sømmene

.
- Det kommer ikke bag på mig. Det er også derfor, vi har fundet anledning til at kigge på det ved sidste års budgetforhandlinger og har ansat en forhandlingskonsulent til at arbejde med det. Men det ændrer ikke ved, at der også skal være en rimelig, retfærdig og ensrettet betaling til plejefamilier og opholdssteder, siger formand for børne- og undervisningsudvalget Klaus Hansen (V).

Byrådet forventer at kunne spare samlet set 12,5 millioner kroner på næste års budget ved hjælp af nye strategier til styring af udgifterne til anbringelser og specialundervisning børne- og ungeområdet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk