25. oktober 2021
Partiformand Morten Østergaard (R) og byrådskandidat Torben Lollike (R) ser sammen med skoleforstander Troels Brandt nærmere på signalkrebs, mens elev Jonas Hedemand Jensen forklarer. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Partiformand Morten Østergaard (R) og byrådskandidat Torben Lollike (R) ser sammen med skoleforstander Troels Brandt nærmere på signalkrebs, mens elev Jonas Hedemand Jensen forklarer. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Ringsted Produktionshøjskole fik besøg fra Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Ringsted Produktionshøjskole fik besøg fra Folketinget
Opdateret 31. oktober 2017 kl. 14:38
Ringsted - 31. oktober 2017 kl. 13:38
Af Sophus Zarrs Soelberg

- Er det så en hun, spørger partiformand Morten Østergaard (R), mens han holder den sprællende krebs mellem sine fingre.

arrow Læs også: Finansminister bakker op om Hvidesten i slutspurten

- Nej, det er en han, det kan du se, hvis du vender den, forklarer Jonas Hedemand Jensen, der til dagligt studerer på Ringsted Produktionsskoles værksteder for naturpleje og opdræt.

Tirsdag besøgte den tidligere Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard Ringsted Produktionshøjskole til en snak om hverdagen på skolen.

Anledningen var, foruden det kommende kommunalvalg, at regeringen sammen med en række andre partier, inklusiv Radikale Venstre, for nylig har vedtaget en reform af det såkaldte forberedende område, der blandt andet tæller landets produktionsskoler.

Partiformanden kom under sit besøg rundt på flere af skolens værksteder, hvor han fik en smagsprøve på, hvordan hverdagen foregår på de meget forskellige værksteder, som Ringsted Produktionshøjskole tilbyder sine elever.

Turen gik blandt andet forbi skolens køkkenværksted, hvor partiformanden prøvede kræfter med at ælte boller til morgendagens morgensamling, og forbi produktionshøjskolens medieværksted, hvor eleverne viste, hvordan en computer egentlig ser ud på indersiden.

Efterfølgende blev vejen lagt forbi skolens vandbassiner, hvori der opdrættes forskellige ferskvandsdyr.

Her blev der kigget på signalkrebs, og partiformanden lærte noget nyt.

- Jeg kan nu køns-bestemme en signalkrebs, og det kunne jeg altså ikke, før jeg kom herud, lød det efterfølgende fra den Radikale partiformand, der samtidig understregede, at de praktiske kundskaber, eleverne lærer på produktionsskolen, er skolens styrke.

- Man kan fornemme på de unge, at når de får hænderne i dejen, eller i vandet for den sags skyld, så gør det tricket for dem. Når de kommer her, får de noget virkelighed mellem hænderne, og pludselig finder de ud af, at de kan noget.

Det er skønt, lød det.

Foruden Morten Østergaard var flere af Radikale Venstres byrådskandidater fra Ringsted mødt frem til dagens arrangement.

Blandt andet var partikammeraterne Torben Lollike, Leo Hjort, Steffen Carlsson og Jeanet Suadicani til stede.

Morten Østergaards dag i Ringsted er dog ikke overstået med besøget på produktionshøjskolen, og er man interesseret i at møde den Radikale politiske leder, kan man finde ham på Cafe Skema fra klokken cirka halv fire, hvor partiformanden vil træffe borgere og medlemmer af Radikale Venstre til en kop kaffe.

arrow Flot fremmøde til den sidste valgduel
20. november 2017 kl. 14:50 Opdateret: kl. 15:12
arrow Mulig videoovervågning i Nørregade
16. november 2017 kl. 14:55 Opdateret: kl. 14:56
arrow Mette Frederiksen delte roser ud ved stationen
16. november 2017 kl. 14:55 Opdateret: kl. 14:56
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk