21. september 2020
30.000 lagde vejen forbi Ringsted Outlet under Black Friday 29. november 2019. De var med til at give outletcenteret fra 2008 omsætningsrekord. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

30.000 lagde vejen forbi Ringsted Outlet under Black Friday 29. november 2019. De var med til at give outletcenteret fra 2008 omsætningsrekord. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted Outlet slog rekord under Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted Outlet slog rekord under Black Friday
Ringsted - 06. december 2019 kl. 11:00
Af Nikolaj Kennov Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25 ud af 48 butikker i Ringsted Outlet havde deres bedste dag nogensinde under Black Friday, der faldt fredag i sidste uge.

Det gør ikke bare dagen til den bedste for de enkelte butikker, men også for outletcenteret som helhed, siden det slog dørene op i 2008.

- Omsætningen steg 9,5 procent, så vi slog omsætningsrekord som center med hvad, der svarer til ca. 1-1,5 uges omsætning på bare den ene dag. Vi er meget tilfredse, siger Jeanette Amdal, centermanager i Ringsted Outlet, hvor 30.000 købeglade kunder lagde vejen forbi under den store tilbudsdag 29. november.

Til forskel var der bare lidt over 5000 ved outletcenterets åbning 6. marts 2008.

400 på arbejde

Outletcenteret har ikke gjort mere, end hvad de plejer, men det er også mere end rigeligt, lyder det til.

400 mennesker var kaldt på arbejde i løbet af Black Friday, hvor også ekstra vagtpersonale var kaldt ud i fredagens kølige blæsevejr for at gelejde trafikken rundt.

- Jeg synes, det gik fornuftigt. Det vigtigste for os er, at vi kan holde trafikken tilbage, når der er ambulanceudrykninger fra Falck-stationen, siger Jeanette Amdal, der slår fast.

- Kunderne er for alvor ved at tage dagen til sig, som en mulighed for at købe julegaver til en god pris, siger Jeanette Amdal.

Hun uddyber:

- Black Friday er også med til at få kunderne ud i de fysiske butikker, og den giver os en mulighed for at få vist kunderne, hvad vi har på hylderne. Det er bestemt ikke alle, der får overstået deres juleshopping på denne ene dag, og når de så efterfølgende skal købe resten af julens gaver, så er vi top of mind, siger hun.

Kan ikke genkende mediebillede

Jeanette Amdal begræder mediernes billede af Black Friday som et forbrugeristisk amok løb.

Black Friday
  • Black Friday er en verdensomspændende shoppingdag, hvor butikker kører favorable tilbud og priser.
  • Dagen stammer fra USA og falder hvert år den første fredag efter Thanks- giving, så typisk sidst i november måned.
  •  Sidste år handlede danskerne for ca. 2 mia. kr., hvilket gjorde Black Friday til den største danske handelsdag nogensinde.
  • En analyse fra Dansk Erhverv viser, at 9 ud af 10 danskere (92 pct.) kender til Black Friday, og at næsten hver femte dansker (21 pct.) planlagde at handle på dagen.

- Jeg er lidt ked af det billede, medierne tegner af Black Friday. Det er klart, at der er mange, der lægger vejen forbi for at få de gode tilbud, men at det ligefrem skulle være ufornuftigt og ikke-bæredygtigt, kan jeg slet ikke genkende, siger hun og tilføjer:

- Jeg oplever til gengæld, at folk er meget bevidste om sammenhængen pris og kvalitet, og ikke mindst, hvad de vil betale for varerne. Når kunderne dybest set kan sidde hjemme i deres sofa og klare det hele, så er det vigtigt, at vi som fysisk detailhandel også skaber nogle events som bygger loyalitet hos forbrugerne.

Lange køer, men masser af smil

Selvom der er mange fordele ved at købe julegaverne under Black Friday, er der også ulemper.

- Køerne er lange, det kan være vanskeligt at finde en parkeringsplads og nogen gange strejker terminalsystemerne, fordi de er overbelastede, siger Jeanette Amdal og slutter på et smil.

- Alligevel er folk på begge sider af disken i det bedste humør, så det er ren fornøjelse at være på arbejde.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk