15. januar 2021
Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen glæder sig over genåbningen. Foto: Per Christensen
Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen glæder sig over genåbningen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted Museum åbner på tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted Museum åbner på tirsdag
Ringsted - 22. maj 2020 kl. 11:54

Glæden er stor og sikkerheden i fokus, når Museum Vestsjælland genåbner med billetbestilling, håndsprit og regelmæssig rengøring af kontaktflader.

arrow Læs også: Museer genåbner med benspænd

Museum Vestsjælland står sammen med resten af Danmark i kampen for at begrænse risikoen for coronasmitte.

Vil man være helt sikker på at kunne besøge museet på Køgevej i Ringsted eller en af museets øvrige 10 afdelinger, skal man derfor bestille billet på forhånd. Det gør man på entrevestmuseum.billetexpressen.dk. Vælg en afdeling, en dato og et tidsinterval samt antal billetter.

I første omgang er det maksimalt 10 personer ad gangen, der kan besøge den pågældende afdeling.

- På denne måde sikrer vi, at der ikke forsamles for mange rundt om i udstillingerne, oplyser museumsinspektør for nyere tid Lene Hadsbjerg i en pressemeddelelse.

Ved indgangen til museet er der opsat håndsprit og der er afstandsmålere på gulvene og afskærmning ved kassen. Der kan være begrænset adgang til enkelte aktiviteter. Derudover følger man de vejledninger, myndighederne udmelder for åbning af museer.

- Vi har haft travlt med at klargøre en sikker genåbning for både personale og gæster. Nu er vi klar til at slå dørene op til de mange museumsafdelinger i Midt- og Vestsjælland. Museumshusene med udstillinger, aktiviteter, butikker, gårdrum og haver er jo netop skabt for at blive brugt. Derfor bliver det også en festdag, når vi igen kan byde gæsterne velkommen. Vi har savnet dem, siger museumsdirektør Eskil Vagn Olsen.

Arbejdet er fortsat
I Museum Vestsjælland har man arbejdet under hele nedlukningen. Drift og vedligeholdelse stopper ikke, selvom der er midlertidigt lukket for besøgende. Det gør udgravningerne heller ikke, og museets arkæologer har knoklet på Baltic Pipeudgravningen.

Samtidig har man i hele lukkeperiode intensiveret formidlingen af Midt- og Vestsjællands kulturhistorie på de digitale platforme.

- Det er helt fantastisk, som vores brugere har taget vores små daglige historier på Facebook til sig. Det har blandt andet ført til mange sjove og kritiske diskussioner på museets "væg" og vi er vilde med, at vores brugere på denne måde interagere med os og hinanden. Samtidig kan vi se, at mange lokale familier har været ude i landskabet og brugt vores udendørs app Tidslommen, siger kommunikations- og formidlingschef Mie Ellekilde.

arrow Nu åbner museerne - se her hvornår
22. maj 2020 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:26
arrow Danmarks Borgcenter åbner igen
22. maj 2020 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:01
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk