9. december 2019
En af de opstillede kandidater var Karin Nødgaard, der her ses dagen for valget sammen med Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jens Wollesen
En af de opstillede kandidater var Karin Nødgaard, der her ses dagen for valget sammen med Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ringsted, Faxe og Sorø var med til at løfte DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringsted, Faxe og Sorø var med til at løfte DF
Ringsted - 06. juni 2019 kl. 14:00
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sårene bliver slikket hos Dansk Folkeparti efter en kajeryster af et valgresultat, der på landsplan gav partiet 8,7 procent af stemmerne. Vælgerne i Ringsted, Faxe og Sorø kommuner var dog med til at løfte DF sammenlignet med landsresultatet. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

I Ringsted får partiet 11,6 procent af stemmerne, i Sorø 11,4 procent af stemmerne, mens 12,3 procent af vælgerne i Faxe satte kryds ved liste O. Det skal dog ses i lyset af, at partiet i de tre kommuner også i 2015 fik et bedre valg end landsgennemsnittet.

DF kan samlet set notere sig for en tilbagegang på mere end 15 procent lokalt, mens tilbagegangen på landsplan er på 12,4 procent.

Også de nye partier, Nye Borgerlige og Stram Kurs, fik pæne placeringer i de tre kommuner. Stod det til vælgerne, var Stram Kurs kommet over spærregrænsen og ind i Folketinget. I Faxe nåede partiet op på 3,6 procent af stemmerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk