30. oktober 2020
Offeret for knivstikkeriet i Benløse var 57 år, den dag i maj 2019, da en 22-årig nabo jog en steakkniv helt i bund i hendes mave. Det var meget tæt på, at hun ikke blev ældre. Og det var et drabsforsøg - ikke grov vold  har retten nu afgjort. Foto: Hans-Henrik Lærke
Offeret for knivstikkeriet i Benløse var 57 år, den dag i maj 2019, da en 22-årig nabo jog en steakkniv helt i bund i hendes mave. Det var meget tæt på, at hun ikke blev ældre. Og det var et drabsforsøg - ikke grov vold har retten nu afgjort. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retten har talt: Livsfarligt knivstik var et drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten har talt: Livsfarligt knivstik var et drabsforsøg

En 22-årig mand blev fredag fundet skyldig i alle tiltaler i sagen om det dramatiske knivstikkeri i en kvindes mave i Benløse. Anklageren vil gå efter en straf på ikke under seks års fængsel.

Opdateret 28. august 2020 kl. 20:35
Ringsted - 28. august 2020 kl. 20:32
Af Anne Wandahl

En helt almindelig kniv, der har til formål at skære bøffer, blev stukket helt i bund i maven på en 57-årig kvinde i en udlejningsejendom på Roskildevej i Benløse en ellers fredelig majlørdag i 2019.

arrow Læs også: Drabsforsøg: Spytteri og vold i retten spæder til straffen

Kniven gjorde så mange skader på flere organer, at hun var tæt på at dø. Var det så forsøg på manddrab eller grov vold, da hendes 22-årige nabo uden videre stak hende med kniven?

Det var drabsforsøg, afgjorde et nævningeting i Retten i Roskilde fredag.

Nævningetinget har nu brugt seks retsmøder på at vurdere sagen, flere gange i skyer af spyt fra den 22-årige mand på tiltaltes plads, når han har villet udtrykke sin utilfredshed med Danmark, systemet og allermest sin far.

- Det er et enigt nævningeting, der har fundet den tiltalte skyldig i alle seks tiltalepunkter, dermed også i forsøg på manddrab. Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med, at retten er enig i anklagemyndighedens vurdering af sagen især i forhold til knivstikket. Det er ofte svære vurderinger med de her sager om knivstik, siger Annette Ahm.

Den 22-årige er nu fundet skyldig i forsøg på manddrab, vold mod politimand, vold og trusler om vold mod to tolke samt besiddelse af fem ampuller steroider og nogle skunkblade.

Anklageren gjorde det klart på sagens første dag, at hun ville kræve den 22-årige udvist af Danmark for bestandigt, hvis han blev fundet skyldig i anklagerne. Men hun ville først høre selve skyldkendelsen, før hun vil udtale sig om, hvad en straf bør være.

- Jeg vil påstå en almindelig fængselsstraf på seks års fængsel som minimum, siger Annette Ahm.

Anklager og forsvarer skal på tirsdag den 1. september i retten igen og argumentere for hver deres påstande om straf. Derefter skal nævningetinget votere om det, inden der falder en dom senere tirsdag.

arrow Livsfarligt knivstik koster flere års fængsel og udvisning
02. september 2020 kl. 00:09 Opdateret: kl. 18:09
arrow Spyttåger i hovedet på tolk sætter retsrekord
21. august 2020 kl. 18:46 Opdateret: kl. 14:34
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk