27. maj 2020
Det er blandt andet medarbejderne på Knud Lavard Centret i Ringsted, der kan få glæde af de indsamlede værnemidler.
Det er blandt andet medarbejderne på Knud Lavard Centret i Ringsted, der kan få glæde af de indsamlede værnemidler.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnslag, nytårsbriller og malermasker: LO Midtsjælland samler ind til plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnslag, nytårsbriller og malermasker: LO Midtsjælland samler ind til plejecentre

Corona-krisen har skabt mangel på værnemidler på kommunes plejecentre og i hjemmeplejen. Derfor har fagorganisationen LO Midtsjælland indledt en indsamling af blandt andet regnslag, nytårsbriller og malermasker.

Ringsted - 25. marts 2020 kl. 14:55
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brugen af værnemidler som forklæder, handsker og mundbind har i årevis været fast inventar i arbejdet på plejecentre og i hjemmeplejen i Ringsted Kommune.

Corona-krisen har imidlertid skabt en knaphed på værnemidler.

- Vi kan ikke skaffe værnemidler i øjeblikket, for vi ligger i konkurrence med hele verden. Derfor sparer vi på dem, vi har, så godt som vi kan, og håber, at industrien kan hjælpe os, siger Social- og Sundhedscenterchef i Ringsted Kommune, Alice Morsbøl.

Hjælp fra LO Midtsjælland

Den hjælpende hånd kommer fra LO Midtsjælland, som tirsdag startede en indsamling af alternative værnemidler såsom regnslag, malermasker og nytårsbriller.

LO er en paraplyorganisation for en lang række fagforbund, herunder for en række håndværksfag og FOA, som repræsenterer blandt andre ansatte i sundhedssektoren.

- Vi hørte fra FOA, at de sundhedsansatte i marken står og mangler værnemidler. Derfor har vi startet en indsamling blandt virksomheder og private, som forhåbentlig kan hjælpe plejecentre og hjemmeplejen i Ringsted, siger Per Flor, der er formand for LO Midtsjælland.

På under et døgn har LO Midtsjælland samlet omkring 150 regnslag ind. Sværere er det at få fat i eksempelvis mundbind og håndsprit.

Alt afleveres til kommunen

Når indsamlingen er gennemført, bliver alle værnemidlerne afleveret til kommunen, som fordeler dem via en fordelingsnøgle.

Hvad der kan og ikke kan bruges er op til en sygeplejefaglig vurdering.

Sara Høyer, der er leder af hjemmeplejen og hjemmesygeplejen i Ringsted Kommune, mener, at mange værnemidler fra industrien godt kan bruges som alternativ. Men det giver en ændret arbejdsgang.

- Vi har været vant til at bruge engangsmateriale i mange år. Flergangsmateriale er ikke nødvendigvis dårligere, men det giver en ekstra arbejdsopgave for os, når tingene skal sprittes af og kogevaskes, siger Sara Høyer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk