28. september 2021
Red Barnet Ringsted Lokalforenings frivillige til den netop afsluttede sommerferielejr i Sorø. Foto: Red Barnet, Ringsted Lokalforening
Red Barnet Ringsted Lokalforenings frivillige til den netop afsluttede sommerferielejr i Sorø. Foto: Red Barnet, Ringsted Lokalforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Red Barnet vil række længere ud - det kræver flere frivillige hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Red Barnet vil række længere ud - det kræver flere frivillige hænder
Ringsted - 26. juli 2021 kl. 15:56
Af Alexander de Summer-Brason Welford

»Hvis du brænder for at gøre en forskel for udsatte børn i Ringsted Kommune, så er Red Barnet, Ringsted Lokalforening stedet for dig.«

Sådan lyder det i hvert fald fra lokalforeningens formand Svend- Erik Jakobsen, som søger frivillige i alle aldre og køn:

- Vi ønsker at hjælpe endnu flere familier nu, fordi vi er kommet godt op at køre som forening, og det kræver også flere frivillige.

Og det kræver ingen særlige kompetencer for at blive frivillig i Red Barnet i Ringsted. Det kræver bare et godt hjerte og et par dage ud af kalenderen om året, tilføjer han:

- For at blive frivillig skal man søge via Red Barnets hjemmeside, fordi man skal have opstartet en procedure for at blive godkendt. Og så kræver det ellers, at man indimellem kan deltage i to til tre frivillige arrangementer om året. Der er ingen specifikke krav til kompetencer, vi udnytter bare de kompetencer, man har.

Oplevelser og ferielejr
Red Barnet i Ringsted består af to enklaver, som formanden kalder det, der arrangerer oplevelser via midler fra fonde, kommunen og andre gavmilde sjæle:

- Vi har en oplevelsesklub og en sommerferielejr, siger han og uddyber:

- Oplevelsesklubben har 8-10 arrangementer årligt, som bliver lavet af én fra klubben, som sørger for at få frivillige med og familierne med ud. Når vi er ude, er alt betalt fuldt ud med bespisning og så videre. I år skal vi blandt andet til Sporvejsmuseet og Sommerland Sjælland. Så laver vi også et julediskotek blandt meget mere.

- Sommerferielejren er der også én, der styrer, som sørger for at booke et sted, vi kan være. Det har vi lige gennemført for andet år i træk, hvor vi var cirka 30 deltagere i Sorø til et tredages arrangement, hvor der blandet andet var iscykel med is til ungerne, forskellige lege og så videre. Så var vi også ude og samle urter ude i naturen og sejlede i kajak og padlede og badede i Sorø Sø, fortsætter han.

Red Barnets målgruppe er udsatte børn i alderen fem til 12 år og deres familier.

- Der er mange udsatte børn, men det, der nogen gange kan være svært, er at finde dem og skabe en adgang til dem med de muligheder, vi har. Typisk melder de sig jo ikke selv, så derfor har vi et godt samarbejde med Ringsted Kommune, som visiterer dem til os, fortæller Svend-Erik Jakobsen.

Han ser frem til at komme endnu mere ud til efteråret ovenpå et nedlukket forår:

- Vi ser frem til, at vi kan åbne meget mere op i efteråret, end vi kunne i foråret, så børnene kan komme ud og få noget luft og nogle oplevelser, som er virkelig godt for dem, lyder det fra formanden, som tilføjer:

- Man er velkommen til at skrive eller ringe til mig, hvis man er interesseret i at blive frivillige eller har spørgsmål.

Det kan man gøre samt læse mere via redbarnet.dk/vaer-med/lokalforeninger/ringsted-lokalforening/

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk