23. oktober 2019
B&O fremstillede i sommeren 1950 fem eksemplarer af dette topmoderne tv. Man kender til tre af apparaternes opholdssted. Ét af dem står på Ringsted Radiomuseum til stor tilfredsstillelse for Bjarne D. Nielsen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

B&O fremstillede i sommeren 1950 fem eksemplarer af dette topmoderne tv. Man kender til tre af apparaternes opholdssted. Ét af dem står på Ringsted Radiomuseum til stor tilfredsstillelse for Bjarne D. Nielsen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radiomuseum slår tonen an til en ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radiomuseum slår tonen an til en ny sæson
Ringsted - 21. april 2019 kl. 11:56
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omtrent 1.000 unikke samleobjekter, som Radiohistorisk Forening Ringsted har samlet sammen gennem de sidste 50 år, er atter klar til at blive vist frem for offentligheden på Ringsted Radiomuseum fra 30. april.

- Vi viser folk, hvordan udviklingen af lyd og levende billeder har været gennem tiden, fortæller Bjarne D. Nielsen, formand i Radiohistorisk Forening Ringsted.

- I år vil vi gerne gøre mere ud af gruppebesøgende og give dem rundvisninger, fortæller Otto Pedersen, mens han guider rundt i det cirka 200 kvadratmeter store museum.

Og der er vitterlig mange historier at fortælle. Lige fra Edison (ham med glødepæren) til cd-afspilleren og mobiltelefonen.

Mere end 100 års udvikling af de apparater, vi i dage er omgivet af, fæstner blikket på eller propper i ørerne, kan opleves på museet. Og der er fodspor af store danske opfindere i montrerne. H. C. Ørsted, der opdagede elektromagnetismen, Valdemar Poulsen, som opfandt telegrafonen, den senere båndoptager, og Peter L. Jensen, højtalerens opfinder, er alle en del af udstillingen.

Ringsted Radiomuseum råder over en imponerende samling, som mange danske filmproducenter har fået øjnene op for. »Badehotellet«, »Flammen og Citronen«, »Hvidstensgruppen«, »Kongens Valg« og »Krønikken« er blot nogle af de film og serier, som har lånt fra museets samling.

Ringsted Radiomuseum kan i år byde på to særudstillinger. I Korsbæk-stuen er der genskabt et Matador-miljø og ved siden af, kan gæster gå på opdagelse i tv'ets udvikling fra 1950-2000.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk