5. marts 2021
Provst Lars Poulsen vil lade hvert enkelt sogn bestemme, om konfirmationerne skal flyttes til efteråret. Foto: Anders Ole Olsen
Provst Lars Poulsen vil lade hvert enkelt sogn bestemme, om konfirmationerne skal flyttes til efteråret. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provst: Det enkelte sogn bestemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provst: Det enkelte sogn bestemmer
Ringsted - 21. januar 2021 kl. 18:17
Af Kasper Frank

Provst i Ringsted-Sorø Provsti, Lars Poulsen, oplyser, at det er op til de enkelte sogne at beslutte, hvad der skal ske med forårets konfirmationer.

arrow Læs også: Konfirmationer kan udskydes til efteråret

- Jeg har ingen holdning til, hvad de enkelte sogne konkluderer, men vi er enige om, præsterne imellem, at man melder det ud til familierne, så de får at vide, hvad man tænker lokalt. Nogle steder har man konsekvent valgt at flytte det hele til efter sommer, og andre steder tilbydes der alternative datoer i sensommeren, siger Lars Poulsen.

Provsten lægger vægt på, at de nuværende coronarestriktioner komplicerer muligheden for at afvikle konfirmationer, men at det kan godt lade sig gøre.

- Vi skal op på, at forældre, søskende og bedsteforældre som minimum kan være med i kirken. Det kan betyde, at vi nogle steder holder mange gudstjenester med få konfirmander ad gangen, siger Lars Poulsen.

Tager hensyn
Af hensyn til familierne holder man nogle steder muligheden åben for at gennemføre festlighederne i foråret, men det bliver formentlig ikke helt problemfrit.

- Hvis man allerede har lagt en masse planer, er optimistisk indstillet, smittetallet er faldet og vacciner bredt mere ud, så kan de godt holde fast i planerne for vores skyld. Vi kan godt gennemføre det, men de må se i øjnene, at der er kan være begrænsninger i forhold til festen, siger provsten.

Ringsted-Sorø Provsti består af 33 sogne med 37 kirker.

arrow Familier kræver klarhed om forårets konfirmationer
21. januar 2021 kl. 13:20 Opdateret: kl. 13:20
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk