20. oktober 2019
Det borgerdrevne forslag »Udvikling af Ringsted Dampmølle til fordel for fremtidens Ringsted« var det første, der blev diskuteret i byrådet. Foto: Jens Wollesen
Det borgerdrevne forslag »Udvikling af Ringsted Dampmølle til fordel for fremtidens Ringsted« var det første, der blev diskuteret i byrådet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil gerne diskutere flere borgerdrevne forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil gerne diskutere flere borgerdrevne forslag
Opdateret 06. december 2018 kl. 09:41
Ringsted - 06. december 2018 kl. 09:38
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Økonomiudvalget i Ringsted Kommune besluttede tirsdag at indstille til byrådet, at et borgerdrevent forslag fremover kun skal have opbakning fra 200 borgere for at komme på byrådets dagsorden.

Beslutningen blev truffet i forbindelse med en planlagt et-års-evaluering af borgerdrevne forslag.

- Vi ønsker, at flere af de borgerdrevne forslag kommer til debat i byrådssalen, og derfor foreslår vi at sænke grænsen fra de nuværende 300 borgere, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Siden ordningen blev indført i januar, har kommunen modtaget 52 forslag, hvoraf de 43 er blevet godkendt og efterfølgende publiceret på kommunens hjemmeside.

To af forslagene har opnået stemmer nok til at blive forelagt for byrådet, men ingen af de to forslag har ført til yderligere behandling.

Det første forslag var »Udvikling af Ringsted Dampmølle til fordel for fremtidens Ringsted«, mens det andet lød »Job på særlige vilkår #givosenchance«.

Borgerdrevne forslag bliver slået op på kommunens hjemmeside og herefter har et forslag tre måneder til at opnå den nødvendige opbakning.

Byrådet evaluerer det første år med borgerdrevne forslag på byrådsmødet mandag 10. december.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk