29. september 2020
Midt- og Vestsjællands Politi vil føre tilsyn med særligt fokus på steder udpeget af Ringsted Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Midt- og Vestsjællands Politi vil føre tilsyn med særligt fokus på steder udpeget af Ringsted Kommune.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi fører tilsyn med corona-smittede i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi fører tilsyn med corona-smittede i Ringsted
Ringsted - 13. august 2020 kl. 08:21
Af Ulla Jensen
arrow Læs også: Folk har taget sommerrocken til sig

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab er i tæt dialog om smitteudbruddet i Ringsted på Danish Crown-slagteriet.

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab samarbejder tæt i disse dage, siden der den 27. juli blev konstateret smitte hos en ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse onsdag aften.

Ikke ude af kontrol

- Det er vigtigt for mig at understrege, at beredskabsstaben vurderer, at smittekæderne ikke er uden for kontrol. Og derfor er der ikke grund til, at borgerne i Ringsted Kommune skal være bekymrede for at gå ud for at handle, komme i skole eller gå til idræt.

- Smitteudbruddet er dog en påmindelse til os alle om, at vi fortsat skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og hygiejne, siger borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten og fortsætter:

- Jeg er glad for det gode samarbejde, Ringsted Kommune har med de andre myndigheder. Vi følger alle situationen tæt, og er der grund til at lave yderligere tiltag, vil beredskabet sætte de relevante tiltag i gang, siger han.

Ringsted Kommunes skoler og institutioner følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har særlig fokus på hygiejne og ekstra rengøring.

- Alle Ringsted Kommunes arrangementer og aktiviteter, der gennemføres, sker med overholdelse af sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og kan det ikke lade sig gøre, aflyses eller udskydes de.

Politiet i tæt dialog

Politiet følger situationen sammen med Ringsted Kommune og de øvrige myndigheder, fortæller fungerende chefpolitiinspektør Henrik Mikkelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi er i tæt dialog med Ringsted Kommune og øvrige myndigheder i forhold til opmærksomhedsadresser, hvor der kan være smitte.

- Vores betjente foretager løbende tilsyn i kommunen med særlig opmærksomhed på de steder, Ringsted Kommune har udpeget, siger fungerende chefpolitiinspektør Henrik Mikkelsen.

Myndighederne er i løbende kontakt for at få testet og opsporet relevante personer i forbindelse med smitteudbruddet.

Beredskabsstaben finder boliger til personer, der skal i isolation eller karantæne, og som ikke selv har adgang til et sted at være uden risiko for at smitte andre eller for at blive smittet af samboende.

Flere tiltag i gang

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab har siden udbruddet etableret et midlertidigt COVID-19-testcenter, hvor borgere i Ringsted Kommune kan blive testet foreløbigt frem til den 23. august.

Desuden bliver alle ansatte på slagteriet, der ikke er testet positive, testet hver uge.

Politiet vil være til stede i Ringsted, hvor borgerne har mulighed for at stille spørgsmål og kontakte betjentene, hvis de føler sig utrygge.

Borgere i Ringsted Kommune kan følge med på www.ringsted.dk/corona for at se, hvordan restriktioner i forbindelse med corona evt. påvirker Ringsted Kommunes services og tilbud.

Den Lokale Beredskabsstab opfordrer også borgerne til at følge myndighedernes retningslinjer samt at holde sig orienterede på coronasmitte.dk.

Den Lokale Beredskabsstab

Den Lokale Beredskabsstab består af Midt- og Vestsjællands Politi, Styrelsen for Patientsikkerhed, Ringsted Kommune, Region Sjælland, Beredskabsstyrelsen, Midt- og Sydsjælland Brand og Redning, Vestsjællands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Roskilde Brandvæsen, ETK Brand og Redning, Beredskab 4K.

Store kommunale forskelle
Der har været meget stor forskel på, hvor mange borgerne i enkelte kommuner, der er blevet ramt af sygdommen under hele epidemien. På nedenstående kort ser man, at den seneste uges smitteudbrud har bragt Ringsted Kommune op i samme smitteniveau som Glostrup, Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre, Egedal og Slagelse kommuner, som har været hårdere ramt af Covid-19 smittede end mange andre kommuner. (Læs tidligere artikler om situationen her i Slagelse og Vallensbæk.)
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk