15. januar 2021
Plejecenter Ortved får nu testet alle beboere og medarbejdere coronasmitte, efter at en ansat er testet positiv. Arkivfoto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Plejecenter Ortved får nu testet alle beboere og medarbejdere coronasmitte, efter at en ansat er testet positiv. Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejecentre og botilbud lukkes efter nyt tilfælde af coronasmitte i Ringsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejecentre og botilbud lukkes efter nyt tilfælde af coronasmitte i Ringsted
Ringsted - 31. juli 2020 kl. 00:41
Af Anne Wandahl

Der er nu konstateret tilfælde af coronasmitte i både nord og syd i Ringsted Kommune.

arrow Læs også: Ringsteder: Jeg er måske en smule mere bekymret nu, men jeg skal stadig handle ind i Rema

Udover de smittede på Danish Crown i den sydlige del kommunen viste en test for sygdommen, at en ansat på Plejecenter Ortved i nord nu også testet positiv for covid-19, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

En medarbejder på Plejecenter Ortved er smittet med corona. Det blev konstateret torsdag med en positiv test.

- Med den nationale strategi for håndtering af coronavirus kan der opstå de her lokale udbrud, og det ser nu ud til at være sket i Ringsted Kommune, siger Kasper Sonne, direktør for social- og sundhedsområdet i Ringsted Kommune med henvisning til de mange smittede på slagteriet og nu et tilfælde på plejecentret.

- Vores ansatte, der nu er smittet, har en type job, der gør, at vedkommende normalt ikke har kontakt med borgerne, men vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og er i gang med test af ansatte og beboere og er i tæt dialog med de relevante myndigheder, siger Kasper Sonne.

Som en direkte følge af smittetilfældet på et af kommunens plejecentre bliver der nu lukket for besøg på alle plejecentre og botilbud i kommunen.

- Lukningen for besøg på plejecentre og botilbud gælder foreløbigt i to uger frem til og med fredag den 14. august. Beboere på plejecentre eller botilbud vurderes af Sundhedsstyrelsen til generelt at være i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Derfor lukker vi for alle besøg på plejecentre og botilbud. Det gør vi som et forsigtighedsprincip, og fordi færre besøg udefra er en vigtig indsats for at mindske smittespredningen lokalt, siger Kasper Sonne.

Ringsted Kommune er i gang med at tage kontakt til pårørende til beboere på plejecentre og botilbud.

Opsøgende medarbejdere fra Ringsted Kommunes socialpsykiatri vil også øge arbejde de kommende dage og supplere den opsporende og forebyggende indsats, som Styrelsen for Patientsikkerhed har sat i gang.

- Ethvert smitteudbrud er en påmindelse til os alle sammen om, at coronavirus stadig er i omløb i samfundet, og at vi fortsat skal passe på os selv og hinanden. Det er stadig vigtigt, at vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand og god hygiejne, så vi kan begrænse smitten mest muligt, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Kommunen er i dialog med
Region Sjælland om at etablere et testcenter, så alle ansatte på plejecentre, hjemme- og sygepleje, sociale tilbud med videre kan testes, ligesom de to myndigheder snakker sammen om en mulighed for, at alle borgere i kommunen kan bruge sådan et testcenter.

arrow Folk strømmer til nyt testcenter i Ringsted
04. august 2020 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:04
arrow Pladsmangel på vandrehjem sender coronasmittede til nabokommuner
04. august 2020 kl. 11:02 Opdateret: kl. 13:07
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk