21. maj 2019
Søndervang projektet har været to år undervejs, fortæller Lasse Skjold Petersen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Søndervang projektet har været to år undervejs, fortæller Lasse Skjold Petersen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilotprojekt går i jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilotprojekt går i jorden
Ringsted - 10. juli 2018 kl. 16:54
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 9. juli, begyndte arbejdet med at lave fjernvarmeforsyning til husejerne på sidevejene Bøgevej, Ligustervænget og Elmevej på Søndre Parkvej. Projektet var oprindeligt sat til at skulle starte i maj, men da man også ville lave en klimaløsning på vejene, blev projektet forsinket.

- Tegningerne var klar, men da vi gerne ville lave tingene ordentligt med klimasikring, blev projektet lidt forsinket, fortæller Projektleder Lasse Skjold Petersen fra Ringsted Forsyning.

Klimasikringen på Bøgevej består i, at man lægge såkaldt permeabel asfalt på Bøgevej.

- Permeabel asfalt er en type asfalt, der er lavet med en åben struktur, hvor vandet kan trænge igennem og blive ledt væk. Under asfalten lægger vi også en membran, så vandet ikke trænger ned til grundvandet, men i stedet bliver ledt væk i et dræn. Det er en løsning man har benyttet i en del andre kommuner, men ikke i Ringsted før, så det er lidt et pilotprojekt vi har gang i, uddyber Lasse Skjold Petersen.

Den Permeable asfalt skulle gerne forhindre, at der opstår problemer med regnvand på vejen, der i øjeblikket ikke har rørledninger, der kan lede fremtidens vandmasser væk.

Fjernvarme sparer penge

Byggearbejdet er sat til at skulle stå på indtil november, men selvom det kommer til at give besværligheder for vejens beboere, så kan de fremtidige fjernvarmekunder se frem til en væsentligt mindre varmeregning, i følge Projektleder Tarek Elawad fra Ringsted Forsyning.

- Størrelsen på besparelsen er selvfølgelig forskellig fra hustand til hustand, men det kan give dem med oliefyr, en kæmpebesparelse på knap 40 procent om året og dem der benytter gas, kan også se frem til en besparelse. Derudover, så er der også en stor samfundsgevinst, ved at flere vælger fjernvarme, da fjernvarme har en lavere CO2-udledning, siger han.

På kort sigt kan beboerne i området også nå at få en besparelse i forbindelse med etableringsomkostningerne.

- Der er blevet givet en rabat til de hustande, som har meldt sig til her inden arbejdet begyndte. Vi sender løbende information ud til beboerne på vejen og melder en hustand sig til, inden vi har gravet forbi og lagt fjernvarmerør, så giver vi selvfølgelig også dem, den rabat som de andre har fået, fortæller Tarek Elawad.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk