14. juli 2020
Per Nørhave presser på for at finde en holdbar løsning inden 1. april 2020.
Per Nørhave presser på for at finde en holdbar løsning inden 1. april 2020.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Per Nørhave håber på en fornuftig og holdbar løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Nørhave håber på en fornuftig og holdbar løsning

Viceborgmester og regionsrådsmedlem Per Nørhave kan ikke forstå, hvorfor Ringsted-borgerne igen skal overses af Region Sjælland.

Opdateret 30. november 2019 kl. 12:18
Ringsted - 29. november 2019 kl. 16:45
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Åbningstid for nyt blodprøvested er ukendt

Ringsted Kommunes enlige repræsentant i regionsrådet Per Nørhave (DF) er på ingen måde tilfreds med den serviceforringelse, som venter Ringsted-borgerne 1. april næste år.

- Når man ser på den store daglige søgning til laboratoriet på Ringsted Sygehus, kan jeg ikke forstå, at tilbuddet forsvinder. Det er urimeligt, at Ringsted-borgerne fremover skal til at køre langt for at få klaret lette sundhedsopgaver som eksempelvis blodprøvetagning. Det er besværligt og tidskrævende for vores ældre borgere, og vi skal også huske, at der forsvinder rigtig mange arbejdstimer for de borgere, som stadig er på arbejdsmarkedet, siger Per Nørhave, der også er viceborgmester i Ringsted Kommune.

Protesterer internt

Han har selv gode erfaringer med det nuværende tilbud på Ringsted Sygehus og mener, at det må være muligt at flytte blandt andet blodprøvetagningen til et lokale i Ringsted Kommunes nye sundhedscenter, der bliver indviet i 2020.

- Jeg har skrevet på vores interne portal i Region Sjælland, at det ikke er rimeligt at tilbyde Ringsted-borgerne de her vilkår. Vi snakker så meget om det nære sundhedsvæsen, men det gælder jo ikke for borgerne i Ringsted Kommune, selv om vi ligger centralt på Sjælland. Vi har oplevet det samme i forbindelse med blandt andet fordelingen af vagtapoteker og lægevagtsordninger, siger Per Nørhave.

Han var sammen med de øvrige medlemmer af Dansk Folkeparti i regionsrådet med til at stemme for beslutningen om
at flytte brystkræftoperationerne fra Ringsted Sygehus til Roskilde, inden de skal flyttes til Universitetshospitalet i Køge ifølge sygehusplanen.

- Jeg stemte for den tidligere flytning af hensynet til de kræftramte kvinder. Så længe operatonerne foregår på Ringsted Sygehus, skal kvinderne ligge i narkose i al den tid, som det tager at sende prøver til Slagelse Sygehus til analyse med taxa, for at lægerne får vished om der skal opereres yderligere elle ej. På sygehuset i Roskilde kan de klare disse analyser inden for sygehusets rammer. Det betyder, at kvinderne skal ligge meget kortere i narkose.

Savner kompensation

Han havde dog forventet, at der var kommet en aftale i stand med regionen som en kompensation til Ringsted-borgerne.

- Jeg kan forstå, at det har været svært at få indledt en dialog med regionen, men det bør fortsat være muligt at finde en løsning. Vi bør kunne finde plads i vores nye sundhedscenter. Det nytter dog ikke noget, at det bliver en ordning, hvor der kun bliver tilbudt blodprøvetagning en gang hver 14. dag. Det skal være langt hyppigere, hvis borgerne skal være sikre på at kunne få glæde af tilbuddet, når behovet opstår, påpeger Per Nørhave.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra regionrådsformand Heino Knudsen (S) eller formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen Nicolai Nicolaisen (S).

arrow Løfte: Man kan få taget blodprøver i sundhedshus
09. december 2019 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:14
arrow Irene: Der er brug for et alternativ
02. december 2019 kl. 19:45 Opdateret: kl. 16:15
arrow Kræftoverlever om sygehuslukning: Det virker kaotisk
02. december 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 15:27
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk