11. august 2020
Svend-Erik Jakobsen (nummer tre fra venstre) tabte til Per Flor (stående), som derfor igen skal være Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i Ringsted Kommune i 2021. Billedet er fra Socialdemokratiets generalforsamling i 2018.
Svend-Erik Jakobsen (nummer tre fra venstre) tabte til Per Flor (stående), som derfor igen skal være Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i Ringsted Kommune i 2021. Billedet er fra Socialdemokratiets generalforsamling i 2018.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Per Flor genvalgt efter kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Flor genvalgt efter kampvalg
Ringsted - 24. februar 2020 kl. 14:21
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Socialdemokratiets ordinære generalforsamling i Ringsted lørdag, blev Per Flor genvalgt som partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget i november 2021.

Partiforeningen i Ringsted har gennemført en længere proces omkring valget af spidskandidat. I efteråret kunne interesserede kandidater melde sig, og her kom Per Flor og Svend-Erik Jakobsen på banen.

Kandidaterne blev præsenteret på et medlemsmøde i januar måned, og på generalforsamlingen i lørdags blev valget gennemført. Per Flor opnåede 74 procent af stemmerne, og blev dermed valgt direkte af generalforsamlingen.

Mere spiselig?

Per Flor glæder sig ikke overraskende over genvalget.

- Det er dejligt at få lov til at gennemføre det arbejde, som jeg har sat i gang. Jeg har sagt, at jeg fortsætter den linje, vi har lagt, og at vi går efter borgmesterposten. Så må vi se, om det er blevet mere spiseligt for vælgerne denne gang, siger Per Flor.

Det blev ikke nødvendigt at sende afgørelsen til urafstemning blandt medlemmerne. Det er normalt proceduren, hvis en kandidat ikke opnår to tredjedele af stemmerne.

I en tid, hvor postvæsenet ikke længere leverer fra dag til dag, var det nærmest en lettelse.

- Det er vi glade for. Vi plejer jo at bruge postvæsenet, men havde aftalt at bruge et nyt elektronisk afstemningssystem. Men det giver igen problemer for nogle af vores ældre medborgere, som måske ikke har en e-mailadresse, siger formand for partiets valgudvalg Henrik Carlsen.

Afstemning næste år

Så let slipper den lokale vælgerforening dog ikke om et år. Til den tid skal kandidater til de øvrige pladser på kandidatlisten prioriteres.

Først skal kandidaterne godkendes på generalforsamlingen i februar 2021. Derefter skal de indplaceres i en rækkefølge på listen bestemt af medlemmerne via urafstemning.

- Men til den tid har det elektroniske valgsystem vel overstået de værste børnesygdomme, lyder det forhåbningsfuldt fra Henrik Carlsen.

Han erklærer sig i øvrigt godt tilfreds med processen omkring valg af spidskandidaten:

- Det har været en god og åben proces, hvor medlemsdemokratiet har fungeret perfekt.

Der kom et par nye navne til bestyrelsen. Flemming Skærbæk blev medlem af bestyrelsen, mens Niklas Riise blev valgt som suppleant. Vagn Petersen modtog ikke genvalg. Svend-Erik Jakobsen fortsætter som formand for bestyrelsen.

Generalforsamlingen indstillede desuden Anne Madsen som kredsens folketingskandidat.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk