18. september 2021
Badning ved Haraldsted Lillesø frarådes nu, da der er fundet alger i søen. Foto: Anders Ole Olsen
Badning ved Haraldsted Lillesø frarådes nu, da der er fundet alger i søen. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pas på! Alger fundet i badesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pas på! Alger fundet i badesø
Ringsted - 27. juli 2021 kl. 14:05
Af Niels Nedergaard

Der er blevet observeret blågrønalger i Haraldsted Lillesø, der også går under navnet Badesøen og Tivolisøen. Ringsted Kommune opfordrer derfor til, at man undlader at lade børn eller dyr være i vandet.

Det er sjældent en god idé at bade i søer, hvor der er farlige bakterier eller alger. Netop det sidste er blevet fundet i Haraldsted Lillesø små fire kilometer nord for Ringsted.

Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse, hvor de samtidig opfordrer til, at børn og dyr holder sig væk fra vandet.

Der er tale om såkaldte blågrønalger, som er små mikroskopiske planter. Algerne transporteres rundt i vandet og kan sprede sig, når man bader i vandet. I værste tilfælde kan hunde blive forgiftet af algerne. Samtidig kan giftstofferne fra algerne give anledning til eksem, kvalme og opkast hos mennesker.

Kommunen har derfor allerede pillet »De Blå Flag« ned ude ved søen, og i stedet er der opsat skilte, hvor der står »Badning Frarådes,« som kan findes ved informationstavlen ude ved badeområdet.

Der opfordres desuden til, at man ikke lader børn lege ved udkanten af søen, da algerne kan have en tendens til at sprede sig langs bredden.

Ringsted Kommune holder opsyn ved søen flere gange om ugen for at observere, om der skulle opstå flere masseopblomstringer af alger, skriver de i pressemeddelelsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk