19. september 2020
Politikerne vil gerne vide, hvor mange pladser, der i dag har henholdsvis begrænset parkeringstid og ubegrænset parkeringstid, før de træffer en beslutning. Foto: Anders Olse Olsen
Politikerne vil gerne vide, hvor mange pladser, der i dag har henholdsvis begrænset parkeringstid og ubegrænset parkeringstid, før de træffer en beslutning. Foto: Anders Olse Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parkeringskabale i bymidten er skudt til hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parkeringskabale i bymidten er skudt til hjørne
Opdateret 15. december 2019 kl. 16:27
Ringsted - 14. december 2019 kl. 10:03
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den store parkeringskabale for bymidten i Ringsted hviler fortsat på usikker grund.

Klima- og Miljøudvalget havde ellers spørgsmålet om den fremtidige parkering i city oppe at vende på et udvalgsmøde torsdag.

Her skulle politikerne tage stilling til, om der skulle være flere eller færre parkeringspladser i bymidten, om der skulle udstedes beboerlicenser og om der skulle ændres på tidsbegrænsningen for pladserne.

Men udvalget valgte at skubbe behandlingen af punktet.

- Vi udsatte sagen med den bemærkning, at vi ønsker en præcisering af, hvor mange korttidspladser og hvor mange ubegrænsede pladser, der er i bymidten. Der var lagt op til, at 70 pladser skulle ændres fra korttidsparkering til tidsubegrænset. Der vil vi gerne have afdækket, hvordan mulighederne er i dag, siger Torben Lollike (R) til DAGBLADET Ringsted.

Pest eller kolera

Udvalgsformanden tilføjer, at det er en vanskelig opgave at gøre alle tilfredse, når det gælder et sted at stille bilen i bymidten:

- Det er pest eller kolera. Det ene gør de detailhandlende glade, det andet gør beboerne glade. Spørgsmålet er også: Kan der i det hele taget presses flere p-pladser uden tidsbegrænsning ind i bymidten? Vi vil gerne være helt sikre på, at vi ikke får flere pladser, end der er brug for. For det koster også penge at etablere dem.

Spørgsmålet om butiksnære parkeringspladser optager sindene. Nogle mener, der er for få pladser og har efterlyst brug af de nu nedlagte parkeringspladser foran Sct. Bendts Kirke på Torvet.

Detailhandelen ønsker et løbende flow af hensyn til kunderne, mens beboerne ikke ønsker at rende efter en parkeringsskive i tide og utide. Nogle beboere efterlyser egentlige beboerlicenser.

200 pladser i bymidten

Både borgere, beboere og handlende har givet deres besyv med i sagen.

Ringsted Kommune har desuden fået lavet en ny parkeringsanalyse, der konkluderer, at der er 200 parkeringspladser inden for en gåafstand på fem minutter til Torvet.

Undersøgelsen siger tilsyneladende ikke noget om, hvor mange af pladserne, der har en begrænset parkeringstid.

Ifølge Torben Lollike (R) vil punktet blive taget op igen på næste udvalgsmøde.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk