28. maj 2020
Nordrup Kirkeskov må gerne være åben i coronatider, og her har pastoratet valgt at markere den kirkelukkede påske med et åbent påskeløb helt frem til anden påskedag.  Foto: Hans-Jørgen Johansen
Nordrup Kirkeskov må gerne være åben i coronatider, og her har pastoratet valgt at markere den kirkelukkede påske med et åbent påskeløb helt frem til anden påskedag. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Påske med video, musik og skovløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Påske med video, musik og skovløb
Ringsted - 08. april 2020 kl. 14:10
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver for mærkeligt for mange mennesker at stå påskedag og ikke kunne synge »Som forårssolen morgenrød« sammen med de andre i kirken. Men det er der fundet løsninger på i de fleste af sognene i Ringsted Kommune.

arrow Læs også: Påskeløb for hele familien i kirkeskov

I Norddrup-Farendløse-Ørslev-Sneslev pastorat har borgerne fire kirker, men ingen af dem må folk komme i for tiden. Til gengæld har de den kirkeskov, som nu bliver brugt til påskeløb til og med anden påskedag.

Alle skal naturligvis færdes i Nordrup Kirkeskov efter skovens reglement om at passe på beplantning og inventar. Selvfølgelig skal man også være opmærksom på, at man følger coronarestriktionerne, holder afstand og er under 10 forsamlet.

Der er ingen fast starttid. Man kan prøve påskeløbet af helt indtil anden påskedag den 13. april klokken 18.

Fælles på landet
De tre præster i Haraldsted-Allindelille, Jystrup-Valsølille og Kværkeby-Vigersted er sammen med fløjtenist og kirkesanger Linea Villén gået sammen om at lave korte videoandagter, der lægges på sognenes facebooksider og hjemmesider skærtorsdag, langfredag og påskedag.

I Ringsted Sogn har præsterne Janne Meibom, Hanne Karhula Vesth og Otto Lundgaard hele tiden, mens kirkerne har været lukket, gjort det samme, men på skift.

I påskens anledning kommer man til at opleve de tre præster på nettet sammen, men hver for sig, fortæller Otto Lundgaard.

- Vi har lavet nogle helt særlige videoandagter til påskedagene. Vores ene organist, Karina Agerbo, har indspillet orgelstykker på orglerne i begge vores kirker, så det udover en videoandagt er en slags minigudstjeneste. Påskedag bliver en helst særlig andagt, hvor vi alle tre medvirker sammen, men hver for sig, siger Otto Lundgaard.

Det skal forstås sådan, at de tre præster de seneste dage har haft telefonernes videokameraer med til de særlige optagelser til påskedag. Der er optaget både i Klostermarkskirken og Sct. Bendts Kirke. Alle optagelser er samlet hos kordegn Helle Tolstoj Balvits klipper det hele sammen, så det er klar til at komme på Ringsted Sogns hjemmeside og facebookside til påskedag.

Begge steder finder man også videoandagterne til skærtorsdag, langfredag, påskedag og andenpåskedag.

Det skrevne ord
I de resterende sogne i Ringsted-delen af Ringsted-Sorø Provsti kan borgerne ikke finde digitale videoandagter fra deres egne kirker og præster.

Gyrstinge-Bringstrup-Ørslev har ikke egen hjemmeside eller facebookside.

Det har Benløse Sogn og Vetterslev-Høm, og her kan man finde skrevne påskehilsener og tanker om påsketiden fra kirkernes præster.

Også her på sn.dk vil der blive lagt andagter ud fra flere sjællandske præster både langfredag og påskedag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk