13. december 2019
Det bliver et helt nyt kapitel for Facebookgruppen »Stop Spild Lokalt«, der nu indledes, siger Annika Oth.
gallery icon

Se billedserie

Det bliver et helt nyt kapitel for Facebookgruppen »Stop Spild Lokalt«, der nu indledes, siger Annika Oth.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overskudsmad skal uddeles fra lade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskudsmad skal uddeles fra lade
Ringsted - 13. juli 2019 kl. 17:50
Af Ulla Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 50 kvadratmeter store lade på Eriksgården, der ligger bag ved Ahornhallen i Ringsted, er ved at blive istandsat af frivillige og håndværkere.

arrow Læs også: Stop Spild Lokalt åbner udleveringssted

Planen er, at Stop Spild Lokalt på fast basis skal uddele mad herfra, når lokalerne er klar.

En hverdagseftermiddag møder DAGBLADET Annika Oth med sine to børn, Christian og Evensa. Desuden er her Grethe og Thomas Odborg og deres to børn Isabell og Gaby.

Annika Oth er talsperson for Facebookgruppen Stop Spild Lokalt, der blev oprettet i 2016. Gruppen har 1789 medlemmer. Det er borgere, der gerne vil bekæmpe madspild og i stedet sørge for, at det går til borgere, der har meget lidt.

- Det er et helt nyt kapitel, der starter for os. Hidtil har de cirka aktive 40 frivillige i gruppen kun været i gang omkring helligdagsudleveringer, hvor vi har fået overskudsmad fra butikkerne, siger Annika Oth, mens hun med en pensel forvandler den gulnede træbeklædning til hvid væg.

- Vi har aldrig prøvet det på daglig basis, så nu skal vi til at finde ud af, hvordan det skal fungere.

Der er ikke tale om gammel mad, men om mad, der ikke kan holde sig ret længe, eller som skal ud af butikkens sortiment og lignende.

Stop Spild har indgået aftaler om afhentning af overskudsmad med Dagli' Brugsen Høm, Føtex, SuperBrugsen og Munkegårdens Bageri.

Stop Spild Lokalt har modtaget penge fra Bjarne Jensens fond og Bæredygtighedspuljen, så der nu er 85.000 kroner til at istandsætte lokalerne for.

Udover den frivillige arbejdskraft er der brug for murere, tømrere og vvs'ere, som skal gøre lokalet klar til brug, så det kan godkendes af fødevaremyndighederne til opbevaring af madvarer.

- Vi forventer at have åbent én eller to gange om ugen. Det er for tidligt at sige, hvornår vi åbner, men jeg tror ikke, det bliver før i september, siger Annika Oth.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk